Poszukuje osob z Jarocina
Aniela Popek: ur. 14.08.1881
Stanislaw Popek: ur. 27.04.1865
Mieszkali - pochodzili z Jarocina, Nisko - Podkarpackie.
jesli ktos cos - prosze o pomoc.
dziekuje.
Popek - Jarocin
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
JakubRutkowski

- Krystyna.waw

- Podziękował: 6 times
Wtedy parafia Kurzyna?
Jeżeli te osoby (małżeństwo? rodzeństwo?) nie zmarły w dzieciństwie, to ich akty ślubu, zgonu są raczej w miejscowym usc, a nie w archiwum. tak więc mogą być niedostępne dla osób słabo spokrewnionych.
Na ich aktach urodzenia nie ma żadnych notatek o ślubie lub śmierci?
Jeżeli te osoby (małżeństwo? rodzeństwo?) nie zmarły w dzieciństwie, to ich akty ślubu, zgonu są raczej w miejscowym usc, a nie w archiwum. tak więc mogą być niedostępne dla osób słabo spokrewnionych.
Na ich aktach urodzenia nie ma żadnych notatek o ślubie lub śmierci?
Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
-
JakubRutkowski

Szukam informacji na temat ;
Popek Stanisalw ur. 27.04.1865 w miejscowosci Mazury - w tedy parafia Ranizow,
syn Mikolaja Popka i Agnieszki Bialas
oraz
Aniela Popek (z d. Tomczyk) ur. 14.08.1881 w Jarocinie - tam rowniez zmarla i jest pochowana, niestety nie mam nikogo kto moglby mi powiedziec kiedy zmarla.
corka Jana Tomczyka i Anny Siembida.
Pani w USC w Jarocinie Podala mi te dane oraz date slubu (10.05.1915) niestety nie wiem kiedy zmarli.
Jesli chodzi o Popkow z Mazur, jest tylko ksiega - 1890-1913, moze ktos cos wie o Jarocinie (Parafii) i Mazurach...
Popek Stanisalw ur. 27.04.1865 w miejscowosci Mazury - w tedy parafia Ranizow,
syn Mikolaja Popka i Agnieszki Bialas
oraz
Aniela Popek (z d. Tomczyk) ur. 14.08.1881 w Jarocinie - tam rowniez zmarla i jest pochowana, niestety nie mam nikogo kto moglby mi powiedziec kiedy zmarla.
corka Jana Tomczyka i Anny Siembida.
Pani w USC w Jarocinie Podala mi te dane oraz date slubu (10.05.1915) niestety nie wiem kiedy zmarli.
Jesli chodzi o Popkow z Mazur, jest tylko ksiega - 1890-1913, moze ktos cos wie o Jarocinie (Parafii) i Mazurach...
Szukam Rodziny: Popek z Jarocina - Nisko, Tomczyk z Jarocina - Nisko, Szewczyk - Wara
Stary temat, ale nowe informacje... W 1919 r., gdy powstawała parafia w Jarocinie, wcześniejsze księgi dla tej wsi i innych (Mostki, Majdan Golczański, Szyperki), sięgające jeszcze czasów, gdy Jarocin należał do parafii Pysznica przekazane zostały do nowo powstałej parafii. Były to księgi z lat 1785-wzwyż. Niestety księgi w 1943 r. spłonęły wraz z plebanią i proboszczem Marcinem Kędzierskim (zabitym przez Niemców), który antycypując przyszłe wydarzenia przepisał wszystkie księgi do zeszytów i ukrył je w kościele.