Też tak słyszałem, jednak z archiwum PKP na Targowej w Warszawie skierowano mnie do Milanówka.loreii pisze:Akta kolejarzy są przechowywane w Archiwum Zakładowym PKP w Sosnowcu.g28hd pisze:
A swoją drogą, może ktoś orientuje się czy w tym archiwum są przechowywane akta osobowe przedwojennych kolejarzy? Skierowano mnie tutaj z archiwum PKP na Targowej w Warszawie.
Tomasz
Archiwum Państwowe Dokumentacji Osobowej i Płac. w Milanówku
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Pewnie dlatego że Milanówek też ma dokumenty kolejarzy.Ale warto sprawdzic tu i tu bo może się okazać że nie mają tego samego.Ja korzystałam z Sosnowca parę lat temu.g28hd pisze:Też tak słyszałem, jednak z archiwum PKP na Targowej w Warszawie skierowano mnie do Milanówka.loreii pisze:Akta kolejarzy są przechowywane w Archiwum Zakładowym PKP w Sosnowcu.g28hd pisze:
A swoją drogą, może ktoś orientuje się czy w tym archiwum są przechowywane akta osobowe przedwojennych kolejarzy? Skierowano mnie tutaj z archiwum PKP na Targowej w Warszawie.
Tomasz
Monika
Smoter - Limanowa,Skrzydlna,Piekiełko Bilik - Kraków,Rzeszów,Sanok,Lwów,Jarosław Znamirowscy - Przemyśl,Chełm,Głuszyca Jarzemiszewscy - Przemyśl Idler - Sanok Derdzińscy - Kraków, Hladek - Lwów Paździor - Kraków,Warszawa Biesiadeccy - Rzeszów
Smoter - Limanowa,Skrzydlna,Piekiełko Bilik - Kraków,Rzeszów,Sanok,Lwów,Jarosław Znamirowscy - Przemyśl,Chełm,Głuszyca Jarzemiszewscy - Przemyśl Idler - Sanok Derdzińscy - Kraków, Hladek - Lwów Paździor - Kraków,Warszawa Biesiadeccy - Rzeszów