Budniewski - poszukiwania

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

anna1290

Budniewski - poszukiwania

Post autor: anna1290 »

Witam,
Poszukuje krewnych o nazwisku BUDNIEWSKI. Mój pradziadek nazywał się Marian Budniewski, urodził się 02.07.1892 r. w Podgórzu (obecnie dzielnica Torunia), jego żona to Weronika, z domu Kłosowska ur. 30.03.1893 r. na Gaju. Pradziadkowie mieszkali w Łąkorzu (gmina Biskupiec) i tam zostali pochowani. Rodzice pradziadka to Jan Budniewski i Matylda, z domu Kasińska/Kruszczyńska/Kosczyńska – na różnych aktach widnieje inaczej. Starszy brat Mariana miał na imię Jakub. Urodził się 22.07.1889 r. w Rudaku (obecnie to również dzielnica Torunia). Jakub wziął ślub z Teklą Pokojską w Wielkich Bałówkach w 1912 r. Mieszkał wówczas, podobnie jak jego rodzice, Jan i Matylda w miejscowości Sumin (k. Lubawy). Nie posiadam informacji na temat innych członków rodziny, ale z tego co mi wiadomo z przekazów starszego pokolenia, Marian i Jakub mieli jeszcze jakieś rodzeństwo. Szukam ich braci/sióstr a także wcześniejszego pokolenia, czyli rodzeństwa i rodziców Jana Budniewskiego. Proszę o kontakt wszystkie osoby, które mogą powiązać powyższe informacje z ich bliskimi lub które doradzą, jak szukać, mając jedynie przytoczoną wiedzę. Na tę chwilę wyczerpałam wszystkie znane mi źródła informacji, które mogłyby mi pomóc w dalszych poszukiwaniach, dlatego będę bardzo wdzięczna za każdą wskazówkę. Z góry dziękuję za poświęcony czas. Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”