Jaros/Sieczka i Sitkowska/Olszewska

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

looke

Sympatyk
Adept

Post autor: looke »

I. Mam akt urodzenia Kunegundy Jaros z Chańczy, par. Kotuszów a rodzice to Andrzej Jaros/Jarosz i Katarzyna z d. Sieczka. Nie ma aktu ślubu z roku 1843-1860 ponieważ chyba zniszczone. Więc szukałem akt zgonu Katarzyny Jaros i nie ma. Pisałem do USC i nie ma, więc gdzie zmarła?

II. Mam akt urodzenia Wojciecha Olszewskiego z Chańczy, par. Kotuszów a rodzice to Kacper Olszewski i Wiktoria z d. Sitkowska. Brak aktu ślubu z roku 1843-1860. Nigdzie nie ma aktu zgonu Wiktorii Olszewskiej.

Proszę o pomoc, byłbym wdzięczny.

Pozdrawiam
Łukasz
looke

Sympatyk
Adept

Czy może ten akt urodzenia z roku 1837 Victoria Sidura, par. Kotuszów? Bo nie ma więcej nazwiska Sidury, co o tym sądzicie?
Awatar użytkownika
Krystyna.waw

Sympatyk
Nowicjusz
Podziękował: 6 times

Post autor: Krystyna.waw »

Trudno coś sądzić bez podstawowych danych
Parafie Kotuszów są dwie
Brak linek do aktów
Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert
Otrzymał podziękowania: 2 times

Post autor: Arek_Bereza »

Co to znaczy nigdzie nie ma aktu zgonu Wiktorii Olszewskiej ? Nigdzie czyli gdzie ?
Bez "linek" (sorki Krysiu ale jakoś tak zabawnie zabrzmiało) :) , rozumiem, że Kotuszów i Chańcza w świętokrzyskim ale Kotuszów to nie jest jakiś koniec możliwości.
Kacper umiera w 1896, są AM dzieci i nie tylko z Kotuszowa ale i z innych miejscowości. Może Raków ? tam prowadzą tropy dwójki dzieci. Bo Lisów Z są zindeksowane
Wiktoria zmarła po 1906 - tyle z AM dzieci wynika
Awatar użytkownika
Krystyna.waw

Sympatyk
Nowicjusz
Podziękował: 6 times

Post autor: Krystyna.waw »

Arek_Bereza pisze: Bez "linek" (sorki Krysiu ale jakoś tak zabawnie zabrzmiało) :)
Nie ma za co.
Słowa "linka" używam świadomie, to taka "wędka" do właściwego adresu.
Link, links - po angielsku
Linka, linki - po polsku :)
Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert
Otrzymał podziękowania: 2 times

Post autor: Arek_Bereza »

A popatrz do geneteki na małżeństwa czy Ci Katarzyna Jaros nie zginęła :)
Wiktoria Sitkowska nie urodziła się w Kotuszowie więc i ślub pewnie miał miejsce w innej parafii
looke

Sympatyk
Adept

Arek_Bereza pisze:Co to znaczy nigdzie nie ma aktu zgonu Wiktorii Olszewskiej ? Nigdzie czyli gdzie ?
Bez "linek" (sorki Krysiu ale jakoś tak zabawnie zabrzmiało) :) , rozumiem, że Kotuszów i Chańcza w świętokrzyskim ale Kotuszów to nie jest jakiś koniec możliwości.
Kacper umiera w 1896, są AM dzieci i nie tylko z Kotuszowa ale i z innych miejscowości. Może Raków ? tam prowadzą tropy dwójki dzieci. Bo Lisów Z są zindeksowane
Wiktoria zmarła po 1906 - tyle z AM dzieci wynika

Prawda! Spróbuję napisać do USC w Rakowie. Jestem ciekawy czy znajdą.
Dziękuję za pomoc.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”