Witam
Wysłałam do Archiwum w Mińsku pytanie o koszty wykonania kwerendy. Bardzo szybko otrzymałam mailową odpowiedź. Podano oczywiście orientacyjny koszt 76 540 rubli białoruskich. Kwota - jak mi się zdaje - nie jest wygórowana, ale nie bardzo wiem jak dokonać wpłaty na konto białoruskiego banku. Czy ktoś z państwa robił już tego typu przelew? Będę wdzięczna za pomoc.
Hanna
opłata za kwerendę na Białorusi - jak dokonać?
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Uszyńska_Hanna

kwerenda na Białorusi
Haniu,
z Archiwum w Grodnie otrzymałam pismo-fakturę z informacją o kosztach (w rublach i dolarach) oraz bankiem i potrzebnymi do przesyłki danymi. Dolary przelałam ze swojego konta. Niestety, koszty bankowe duże a nie miałam tam nikogo, kto mógłby wpłacić za mnie.
Powodzenia, pozdrawiam,
Helena
z Archiwum w Grodnie otrzymałam pismo-fakturę z informacją o kosztach (w rublach i dolarach) oraz bankiem i potrzebnymi do przesyłki danymi. Dolary przelałam ze swojego konta. Niestety, koszty bankowe duże a nie miałam tam nikogo, kto mógłby wpłacić za mnie.
Powodzenia, pozdrawiam,
Helena
-
Uszyńska_Hanna

kwerenda na Białorusi
Bardzo Ci Helenko dziękuję za pomoc. Obawiam się, że koszty bankowe będą większe od kosztów kwerendy. Kilka lat temu miałam podobny problem z Litwą i ostatecznie rodzina będąca na wycieczce w Wilnie wpłaciła pieniądze. Jeszcze raz dziękuję.
Pozdrawiam
Hanka
Pozdrawiam
Hanka
kwerenda na Białorusi
Bank posredniczacy w Warszawie bierze 2 razy tyle co oplata za poszukiwania. Mnie wyszlo 15 USD za poszukiwania, a bankowi posrednikowi musialem zaplacic 35 USD.
tadeusz
tadeusz