Proszowski, Drużbacki i Goleusewicz/Golusewicz

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

adkako

Sympatyk

Proszowski, Drużbacki i Goleusewicz/Golusewicz

Post autor: adkako »

> Poszukuję osób, rodzin T:"Rodzina Proszowski, Drużbackich i Goleusewicz/Golusewicz"

Witam

Poszukuję informacji o Proszowskich , Drużbackich i Goleusewicz/Golusewicz z Tarnowa i okolic ?
W mojej rodzinie jest Wojciech Proszowski ur. 1823r. jego żona Marianna Proszowska z d. Drużbacka ur. 1818r. - poszukuję informacji o dzieciach krewnych

Wojciech Proszowski jego żona Katarzyna Zakrzewska rok ok. 1794r - również poszukuję informacji o dzieciach i rodzicach krewnych

Będę wdzięczna za wszelką pomoc i informacje

Pozdrawiam Katarzyna
kzproszowski
Podziękował: 1 time

Re: Proszowski, Drużbacki i Goleusewicz/Golusewicz

Post autor: kzproszowski »

Dzień dobry, co prawda moi odkryci przodkowie nie pochodzą z okolica Tarnowa, ale interesuje mnie nazwisko Proszowski w kontekście tych okolic. Mam test Dna na MyHeritage i w matchach mam potomka z Proszowskich z tych okolic. Moi Proszowscy pochodzą z okolic Radomska (łódzkie) i Kruszyny (śląskie) , ale przez ten 1 match DNA po głowie chodzi mi idea spokrewnienia tych dwóch "gniazd" Proszowskich. Pytanie tylko - jak odległe jest po pokrewieństwo? Jak wrócę do notatek odnośnie Proszowskich , przodków mojego matcha DNA, dam znać co wynotowałem, bo jakich Wojciech Proszowski się tam przewijał.

Pozdrawiam,
Krzysztof Proszowski
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”