Rodzina Opiela
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
MaciejJankowiak
Rodzina Opiela
Witam poszukuję informacji o Rodzinie Opiela.
Dane jakie posiadam
Józef Opiela ur 1902 - nie wrócił z wojny, (zesłany wraz z rodziną na Syberię) żona Józefa Opiela zd. Pinas ur. 1905.
Józefa pochowana w Gołaszynie gm.Bojanowo Wielkopolska
Rodzice Józefa - Antoni i Franciszka
Pozdrawiam
Maciej
Dane jakie posiadam
Józef Opiela ur 1902 - nie wrócił z wojny, (zesłany wraz z rodziną na Syberię) żona Józefa Opiela zd. Pinas ur. 1905.
Józefa pochowana w Gołaszynie gm.Bojanowo Wielkopolska
Rodzice Józefa - Antoni i Franciszka
Pozdrawiam
Maciej
Ostatnio zmieniony pn 30 gru 2019, 21:36 przez MaciejJankowiak, łącznie zmieniany 1 raz.
-
ladra_sonia

Rodzina Opiela
Jakieś informacje na temat miejsca narodzin/ślubu? Rodzeństwa? Dat zgonu?
Posty na forum podpisujemy imieniem.
Pozdrawiam
Sonia
Sonia
-
MaciejJankowiak
Re: Rodzina Opiela
niestety brak informacji.ladra_sonia pisze:Jakieś informacje na temat miejsca narodzin/ślubu? Rodzeństwa? Dat zgonu?
-
Arek_Bereza

- Otrzymał podziękowania: 2 times
Ale co znaczy brak informacji?
Na mh wpisałeś, że Józef Opiela urodził się 15 stycznia 1902. Skądś się ta data wzięła przecież. Rozumiem, że odpisana od innego użytkownika
ale jednak
Mamy tu wątek o mh, spróbuj się skontaktować z właścicielem witryny (właściwie kilku ich jest).
https://genealodzy.pl/forum-genealogicz ... 8571.phtml
Na mh wpisałeś, że Józef Opiela urodził się 15 stycznia 1902. Skądś się ta data wzięła przecież. Rozumiem, że odpisana od innego użytkownika
Mamy tu wątek o mh, spróbuj się skontaktować z właścicielem witryny (właściwie kilku ich jest).
-
MaciejJankowiak
powysyłałem zapytania do użytkowników na MH,Arek_Bereza pisze:Ale co znaczy brak informacji?
Na mh wpisałeś, że Józef Opiela urodził się 15 stycznia 1902. Skądś się ta data wzięła przecież. Rozumiem, że odpisana od innego użytkownikaale jednak
co do informacji od rodziny nie udało się ustalić nic więcej, jakoś nigdy nie rozmawiali w domu o przodkach. stąd mało informacji.
Pozdro
Maciej
-
Arek_Bereza

- Otrzymał podziękowania: 2 times
Masz jeszcze możliwość kontaktu z zarządem cmentarza (może jest nim parafia) - pochówek, by mógł się odbyć wymaga papierologii i te dokumenty mogą u zarządcy być (lub wpis w księdze pochówków). Zadzwoń i zapytaj po Nowym Roku. Ja tak kiedyś zrobiłem i dostałem konkretne dane przez telefon, więc czasem się udaje.
Podobnie miejscowy urząd stanu cywilnego jeśli znasz daty zgonów choćby orientacyjne. W małych miejscowościach jest łatwiej - często szafa z aktami stoi w pokoju obok a nie w ogromnym archiwum
u mnie w domu też niewiele się mówiło i wszystko musiałem wyszukać sam ale to pouczająca lekcja, choć niekiedy prowadzi do uzależnienia od genealogii
Podobnie miejscowy urząd stanu cywilnego jeśli znasz daty zgonów choćby orientacyjne. W małych miejscowościach jest łatwiej - często szafa z aktami stoi w pokoju obok a nie w ogromnym archiwum
u mnie w domu też niewiele się mówiło i wszystko musiałem wyszukać sam ale to pouczająca lekcja, choć niekiedy prowadzi do uzależnienia od genealogii
-
ladra_sonia

-
MaciejJankowiak