Archiwum Państwowe Dokumentacji Osobowej i Płac. w Milanówku

Pomogę lub potrzebuję pomocy w Archiwum ; Archiwa .. gdzie szukać zasoby (inwentarze) Archiwów w Internecie

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

g28hd

Sympatyk

Post autor: g28hd »

loreii pisze:
g28hd pisze:
A swoją drogą, może ktoś orientuje się czy w tym archiwum są przechowywane akta osobowe przedwojennych kolejarzy? Skierowano mnie tutaj z archiwum PKP na Targowej w Warszawie.

Tomasz
Akta kolejarzy są przechowywane w Archiwum Zakładowym PKP w Sosnowcu.
Też tak słyszałem, jednak z archiwum PKP na Targowej w Warszawie skierowano mnie do Milanówka.
loreii

Sympatyk

Post autor: loreii »

g28hd pisze:
loreii pisze:
g28hd pisze:
A swoją drogą, może ktoś orientuje się czy w tym archiwum są przechowywane akta osobowe przedwojennych kolejarzy? Skierowano mnie tutaj z archiwum PKP na Targowej w Warszawie.

Tomasz
Akta kolejarzy są przechowywane w Archiwum Zakładowym PKP w Sosnowcu.
Też tak słyszałem, jednak z archiwum PKP na Targowej w Warszawie skierowano mnie do Milanówka.
Pewnie dlatego że Milanówek też ma dokumenty kolejarzy.Ale warto sprawdzic tu i tu bo może się okazać że nie mają tego samego.Ja korzystałam z Sosnowca parę lat temu.
Monika

Smoter - Limanowa,Skrzydlna,Piekiełko Bilik - Kraków,Rzeszów,Sanok,Lwów,Jarosław Znamirowscy - Przemyśl,Chełm,Głuszyca Jarzemiszewscy - Przemyśl Idler - Sanok Derdzińscy - Kraków, Hladek - Lwów Paździor - Kraków,Warszawa Biesiadeccy - Rzeszów
Dejna_Jan

Sympatyk

Post autor: Dejna_Jan »

Dzień dobry
17 maja 2019 wysłałem do Milanówka maila z zapytaniem. Dzisiaj otrzymałem odpowiedź, na 11 zapytań znaleźli 5. Zrobiłem przelew i czekam na skany.

Pozdrawiam
Jan
suaveg

Sympatyk
Adept

Post autor: suaveg »

miło słyszeć, ja wysłałem 18 maja
Sławek Nowak
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc w Archiwum”