Nazwisko: Dobrowolski
Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=7325&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
- Andrzejowski_Ryszard

Witam.
W swych poszukiwaniach trafiłem na siostrę mego prapradziadka, Klementynę z Gadeckich Dobrowolską. Zmarła 26.04.1911 w wieku lat 64. Jest pochowana wraz ze swymi braćmi na cmentarzu w Skarżysku Kamiennej.
Pozdrawiam
Ryszard Andrzejowski
W swych poszukiwaniach trafiłem na siostrę mego prapradziadka, Klementynę z Gadeckich Dobrowolską. Zmarła 26.04.1911 w wieku lat 64. Jest pochowana wraz ze swymi braćmi na cmentarzu w Skarżysku Kamiennej.
Pozdrawiam
Ryszard Andrzejowski
Pozdrawiam
Rysiu Andrzejowski
Rysiu Andrzejowski
-
Krzysztof_Z.

Witam,
Czy ktoś wie cokolwiek na temat Dobrowolskich z obecnego Województwa Łódzkiego z parafii Żelechlinek. Przed drugą Wojną Światową tereny te należały do Województwa Warszawskiego.
W Gutkowicach - Józefinie Józef Dobrowolski posiadał 159 ha. a w Kopcu Michał Dobrowolski 102 ha. Są to lata dwudzieste ubiegłego wieku.
Podobno młodzi Dobrowolscy zginęli w Oświęcimiu. Każda wiadomość jest dla mnie cenna.
Krzysztof_Z.
Czy ktoś wie cokolwiek na temat Dobrowolskich z obecnego Województwa Łódzkiego z parafii Żelechlinek. Przed drugą Wojną Światową tereny te należały do Województwa Warszawskiego.
W Gutkowicach - Józefinie Józef Dobrowolski posiadał 159 ha. a w Kopcu Michał Dobrowolski 102 ha. Są to lata dwudzieste ubiegłego wieku.
Podobno młodzi Dobrowolscy zginęli w Oświęcimiu. Każda wiadomość jest dla mnie cenna.
Krzysztof_Z.
-
Panek_Magda
Witam
Poszukuję danych o rodzicach dziadka. Nazywał się Kazimierz Dobrowolski urodzony około 1920 r. w budach Ossowskich na Ukrainie. Jego rodzice to Jan Dobrowolski (1898-1947) a matka Bronisława z domu Kuźmińska (1902-1943). Znalazłam stronę o Budach ale nie umiem dopasować tam nikogo http://wolyn.freehost.pl/miejsca-b/budy ... ie-04.html
Pozdrawiam
Magda
Poszukuję danych o rodzicach dziadka. Nazywał się Kazimierz Dobrowolski urodzony około 1920 r. w budach Ossowskich na Ukrainie. Jego rodzice to Jan Dobrowolski (1898-1947) a matka Bronisława z domu Kuźmińska (1902-1943). Znalazłam stronę o Budach ale nie umiem dopasować tam nikogo http://wolyn.freehost.pl/miejsca-b/budy ... ie-04.html
Pozdrawiam
Magda
-
gosia_21_33

- Małgorzata_Kulwieć

- Otrzymał podziękowania: 1 time
Dobrowolskich mam w Suwałkach w XIX w.
Antoni Wincenty Dobrowolski ( patron trybunału woj. augustowskiego, daty życia ok.1797 do ok. 1870) herbu Drzewica i jego żona Zofia z Kulwieciów [1812-1835]oraz ich czterech synów:
Józef Longin Dobrowolski [ur.1833 ]
Tomisław Antoni Dobrowolski [ur. 1834]
Stanisław Antoni Dobrowolski [ur. 1834]
Antoni Eugeniusz Karol Dobrowolski [??]
Więle więcej o nich nie wiem.
Tutaj szczegóły https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... +kulwie%E6
Antoni Wincenty Dobrowolski ( patron trybunału woj. augustowskiego, daty życia ok.1797 do ok. 1870) herbu Drzewica i jego żona Zofia z Kulwieciów [1812-1835]oraz ich czterech synów:
Józef Longin Dobrowolski [ur.1833 ]
Tomisław Antoni Dobrowolski [ur. 1834]
Stanisław Antoni Dobrowolski [ur. 1834]
Antoni Eugeniusz Karol Dobrowolski [??]
Więle więcej o nich nie wiem.
Tutaj szczegóły https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... +kulwie%E6
pozdrawiam
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
- Krystyna_Domańska

Witam Panie Krzysztofie
Rodzina Dobrowolskich mieszka dalej w miejscowości Kopiec
Proponuje napisać list .
kod pocztowy 97-226 Żelechlinek
Rodzina Dobrowolskich mieszka dalej w miejscowości Kopiec
Proponuje napisać list .
kod pocztowy 97-226 Żelechlinek
Krzysztof_Z. pisze:Witam
Krzysztof_Z.
Pozdrawiam Krystyna Domańska - Bzdak
Szukam : Domański ,Golizda, Reszka, Szewczyk , Miniak , Bator - okolice Żelechlinek, Drzewica , oraz okolice Bytoń , Radziejów , Lubraniec Frankowski, Walczak, Cichocki ,Witczak ,Szczypiński,Kalfus ,Januszewski,
Szukam : Domański ,Golizda, Reszka, Szewczyk , Miniak , Bator - okolice Żelechlinek, Drzewica , oraz okolice Bytoń , Radziejów , Lubraniec Frankowski, Walczak, Cichocki ,Witczak ,Szczypiński,Kalfus ,Januszewski,