Dzień dobry,
czy ktoś może natknął się w przestworzach Internetu na księgi metrykalne r-k z Przeworska?
Sprawdziłem FS, SZWA, genetekę i nic niestety nie znalazłem
z góry dziękuję za ewentualne namiary
pozdrawiam
Adam
Adam
Poszukuję informacji o "urodzonych" Wasilewskich z terenów obecnej Litwy i północnej Białorusi oraz o rodzinie Frost z Pińska.
Dziękuję. Po lekturze podanego wątku miałem nadzieję, że p. Maria dysponuje indeksami z parafii w Przeworsku, ale znalazłem inny wątek, w którym niestety pisała, że czegoś takiego za indeksy z Przeworska nie ma i szybko nie będzie.
Intryguje mnie za to inna rzecz, ale o to zapytam za chwilę w wątku, w którym pewną informację wyczytałem.
Adam
Poszukuję informacji o "urodzonych" Wasilewskich z terenów obecnej Litwy i północnej Białorusi oraz o rodzinie Frost z Pińska.
Widzę że już ktoś mnie ubiegł i polecił panią Marię Łopaciuk. Dopowiem natomiast to, co mnie poleciła sama pani Maria: kontakt z panią Małgorzatą Wołoszyn z muzeum w Przeworsku. Dzięki tym dwóm osobom uzyskałem mnóstwo nowych tropów, w tym wgląd do imiennych spisów ludności Przeworska z początków XX w.
Kontakt do pani Wołoszyn można znaleźć na stronach muzeum, odpowiada na maile i kontakt telefoniczny również bezproblemowy.
Dziękuję. Do p. Marii napisałem pw, ale mam wrażenie, od pewno czasu nie pojawia się na forum.
Napiszę też do p. Małgorzaty, może czegoś nowego się dowiem.
pozdrawiam
Adam
Adam