Nazwisko: Pacyna

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=7536&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Kathleen_Pacyna

Post autor: Kathleen_Pacyna »

Mój wielki - dziad był Wojciech Albert Pacyna który przychodził Nowy Brytania, Connecticut od Woli Ranizowska. Jego rodzic w Polska był Jan Pacyna i Catherine (no zna jej dziewiczego imienia mimo to). Jeden Wojciech's brat był ten Joseph Pacyna w Nowy Brytania. Inny brat był Szczery i siostrzany Jadwiga przychodził Nowy Brytania także.

Wojciech's żona był Apolonia Sondej lub Sadej od Woli Ranizowska także. Apolonia siostry Rosalia która przychodził Nowy Brytania i poślubiający George Kwasnik także. Ich rodzice byli Jakub Sondej i Mary Nowak. Mary wuja wymieniającego George Novak który żył w Pennsylwania. Jego rodzice w Woli Ranizowska Polska byli Michal Nowak, Zofia Koseca i Sophia Kasica lub.

Jan Pacyna's brat w Ranizowska był Antoni Pacyna poślubiający Ursula Iskra. Niektóre Antoni córki i synowie także imigrowali od Woli Ranizowska Nowy Brytania Connecticut w USA wliczając Katherine, Sophie, Jan, Ewa lub Eva, Mary. - duża rodzina - (zamężny Adam Bajka) Jeden córka Anna zostawał w Polska i poślubiał Dul. Inny Pacyna od ten rodziny słuchałem sprowadzonego Argentyna w Ameryka Południowa.

Mój wielki - dziadu brat, Joseph Pacyna listy iść zostawać z siostrzanym Magdalena Pacyna w Nowy Brytania na statkami manifestuje Magdalena Pacyna i także spisuje jako "sponsor" na jego kościelnym ślubu rejestrze w Nowy Brytania, ale no jestem wciąż pewny czym, co jest lub zdarzał się ona. Ten Joseph który ruszał się Nowy Brytania poślubiał Rosalia Rembisz tutaj.

Być może był bratem Jan, Antoni w Woli Ranizowska Polska lub jego wielki dziadek Wojciech Pacyna Pawel's Joseph. - dziadek Joseph jest bratem mój wielki -

Nadzieja słuchać z powrotem od was, anyone lub inny związany może dzielić informację. Jestem zainteresowany w uczyć się więcej o ludziach które zostawali w Polska i kalkowanie plecy mój rodzinny drzewo w Woli Ranizowska i Polska.

Tłumaczyć mój angielszczyzny Polerować używałem ten stronę internetową http://www.systranet.com/

Kathleen
Awatar użytkownika
Krystyna_Czerniga

Sympatyk
Kontakt:

Re: Nazwisko: Pacyna

Post autor: Krystyna_Czerniga »

Kathleen_Pacyna pisze:Mój wielki - dziad był Wojciech Albert Pacyna który przychodził Nowy Brytania, Connecticut od Woli Ranizowska. Jego rodzic w Polska był Jan Pacyna i Catherine (no zna jej dziewiczego imienia mimo to). Jeden Wojciech's brat był ten Joseph Pacyna w Nowy Brytania. Inny brat był Szczery i siostrzany Jadwiga przychodził Nowy Brytania także.

Wojciech's żona był Apolonia Sondej lub Sadej od Woli Ranizowska także. Apolonia siostry Rosalia która przychodził Nowy Brytania i poślubiający George Kwasnik także. Ich rodzice byli Jakub Sondej i Mary Nowak. Mary wuja wymieniającego George Novak który żył w Pennsylwania. Jego rodzice w Woli Ranizowska Polska byli Michal Nowak, Zofia Koseca i Sophia Kasica lub.

Jan Pacyna's brat w Ranizowska był Antoni Pacyna poślubiający Ursula Iskra. Niektóre Antoni córki i synowie także imigrowali od Woli Ranizowska Nowy Brytania Connecticut w USA wliczając Katherine, Sophie, Jan, Ewa lub Eva, Mary. - duża rodzina - (zamężny Adam Bajka) Jeden córka Anna zostawał w Polska i poślubiał Dul. Inny Pacyna od ten rodziny słuchałem sprowadzonego Argentyna w Ameryka Południowa.

Mój wielki - dziadu brat, Joseph Pacyna listy iść zostawać z siostrzanym Magdalena Pacyna w Nowy Brytania na statkami manifestuje Magdalena Pacyna i także spisuje jako "sponsor" na jego kościelnym ślubu rejestrze w Nowy Brytania, ale no jestem wciąż pewny czym, co jest lub zdarzał się ona. Ten Joseph który ruszał się Nowy Brytania poślubiał Rosalia Rembisz tutaj.

Być może był bratem Jan, Antoni w Woli Ranizowska Polska lub jego wielki dziadek Wojciech Pacyna Pawel's Joseph. - dziadek Joseph jest bratem mój wielki -

Nadzieja słuchać z powrotem od was, anyone lub inny związany może dzielić informację. Jestem zainteresowany w uczyć się więcej o ludziach które zostawali w Polska i kalkowanie plecy mój rodzinny drzewo w Woli Ranizowska i Polska.

Tłumaczyć mój angielszczyzny Polerować używałem ten stronę internetową http://www.systranet.com/

Kathleen
Witaj Katarzyno!

1920 United States Federal Census
about Wojciech Pacyna
Name: Wojciech Pacyna
Home in 1920: New Britain Ward 5, Hartford, Connecticut
Estimated birth year: abt 1889
Birthplace: Russia;Poland
Relation to Head of House: Head
Spouse's name: Apolonia
Father's Birth Place: Poland
Mother's Birth Place: Poland
Marital Status: Married
Year of Immigration: 1905
Wojciech Pacyna 31
Apolonia Pacyna 28
Walter Pacyna 5
Edward Pacyna 4
Thodenez Pacyna 2 7/12
Henryk Pacyna 1 3/12
Frank Pacyna 27
Jadwiga Pacyna 24

http://img138.imageshack.us/img138/7511 ... jciech.jpg

U.S. World War II Draft Registration Cards, 1942
about Albert John Pacyna
Name: Albert John Pacyna
Birth Date: 23 Apr 1888
Birth Place:
Residence: Hartford, Connecticut

http://img7.imageshack.us/img7/7344/pacynaalbert.jpg

Selected U.S. Naturalization Record Indexes, 1791-1966
(Indexed in World Archives Project)
about Wojciech Pacyna
Name: Wojciech Pacyna
Birth Place: Poland
Place of Residence: Connecticut
Date of Action: 24 Nov 1936
Collection Title: Index to New England Naturalization Petitions, 1791-1906 (M1299)
Roll Description: P210 (Alfred) - P622 (Yadwiga)

http://img3.imageshack.us/img3/1438/pacynawojciech1.jpg

Connecticut Death Index, 1949-2001
about Alber Pacyna
Name: Alber Pacyna
Death Date: 14 Mar 1968
Death Place: New Britain, Hartford, Connecticut
Birth Date: abt 1889
Marital Status: Widowed
Spouse: Apol
State File #: 05887
Residence : New Britain, Hartford, Connecticut

Social Security Death Index about Albert Pacyna
Name: Albert Pacyna
SSN: 043-10-6034
Last Residence: 06053 New Britain, Hartford, Connecticut, United States of America
Born: 24 Mar 1886
Died: Mar 1968
State (Year) SSN issued: Connecticut (Before 1951)

Connecticut Death Index, 1949-2001
about Apolo Pacyna
Name: Apolo Pacyna
Death Date: 24 Aug 1961
Death Place: New Britain, Hartford, Connecticut
Birth Date: abt 1892
Marital Status: Married
Spouse: Wojc
State File #: 14681
Residence : New Britain, Hartford, Connecticut

CDN.

Pozdrawiam
Krystyna
Kathleen_Pacyna

Post autor: Kathleen_Pacyna »

Cześć Krystyna i dziękuje was!

Tak, wy znajdowaliście prawych rodzinnych rejestry dla mój wielkiego - dziadkowie od Woli Ranizowska który emigrował Nowy Brytania. Edward jest mój dziadem. który jest 4 lat wspominającymi w 1920 spisie ludności

Wszystkie ten informację w mój swój rodzinnym drzewie na Ancestry.com ale ja był dobrym pomysłem wysyłać je, pomagać rozszerzonych Pacyna krewnych w znajdować ja, Polska i usa.

Kathleen
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”