Problem .. wysłanie "pw" prywatne wiadomości
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Witam.
A czy informacja na głównej stronie w polu "Prywatne wiadomości" o ilości wszystkich wiadomości w skrzynce zwiększa się? Normalnie powinno być tak: dajmy na to, że wszystkich jest 40, a nieprzeczytanych 0, przychodzi nowa wiadomość, i wówczas wszystkich mamy 41, a nieprzeczytanych 1.
Czy jest tak, że pozostaje nadal 40 oraz zero, czy może tak, że wprawdzie jest 41, ale nadal jest zero, (tak, jakby ktoś inny, być może znający hasło, przeczytał tę nową wiadomość), i po prostu nie zauważasz, że wiadomość przyszła?
Co prawda zapewne nie będę mógł pomóc, ale dla kogoś, kto może, będzie to zapewne istotna informacja.
Pozdrawiam
Tadeusz
A czy informacja na głównej stronie w polu "Prywatne wiadomości" o ilości wszystkich wiadomości w skrzynce zwiększa się? Normalnie powinno być tak: dajmy na to, że wszystkich jest 40, a nieprzeczytanych 0, przychodzi nowa wiadomość, i wówczas wszystkich mamy 41, a nieprzeczytanych 1.
Czy jest tak, że pozostaje nadal 40 oraz zero, czy może tak, że wprawdzie jest 41, ale nadal jest zero, (tak, jakby ktoś inny, być może znający hasło, przeczytał tę nową wiadomość), i po prostu nie zauważasz, że wiadomość przyszła?
Co prawda zapewne nie będę mógł pomóc, ale dla kogoś, kto może, będzie to zapewne istotna informacja.
Pozdrawiam
Tadeusz
Nie, nie słyszę żadnego komunikatu...
Chodzi mi o to, że napis "nie masz nowych wiadomości" jest zawsze, nawet jak mam. Jak wejdę w folder to widzę, że są nowe. Ale musze wejść, żeby to wiedzieć.
Przyznam, że nie rozumiemtg3a pisze:Witam.
Pozdrawiam
Tadeusz
pozdrawiam
Sandra
Sandra
-
MarcinBialasek

-
krystyna_skawinska

Tadek (Ted B) ma rację.
Jeśli jesteś tylko zarejestrowana/y ale niezalogowany ! to wyświetla się "nie masz ...".
Treba być zarejestrowanym i w danym momencie zalogowanym.
Na stronie głównej w pasku po lewej stronie wyświetla się info " prywatne wiadomości dla zarejestrowanych" i to może być mylące. Raczej powinno być "dla zarejestrowanych i zalogowanych ' albo wystarczy "dla zalogowanych".
Krystyna
Jeśli jesteś tylko zarejestrowana/y ale niezalogowany ! to wyświetla się "nie masz ...".
Treba być zarejestrowanym i w danym momencie zalogowanym.
Na stronie głównej w pasku po lewej stronie wyświetla się info " prywatne wiadomości dla zarejestrowanych" i to może być mylące. Raczej powinno być "dla zarejestrowanych i zalogowanych ' albo wystarczy "dla zalogowanych".
Krystyna
Witam.
Niestety, wkrótce po napisaniu swojej wiadomości musiałem zamknąć komputer, i dopiero teraz mogę odpowiedzieć na Twoje zapytanie:
Pozdrawiam
Tadeusz
Niestety, wkrótce po napisaniu swojej wiadomości musiałem zamknąć komputer, i dopiero teraz mogę odpowiedzieć na Twoje zapytanie:
Chodziło mi o widok strony głównej, do którego można przejść albo wybierając pierwszą pozycję z menu po lewej stronie, albo ikonę domku na pasku z ikonami tuż poniżej obrazka z napisem "Genealodzy.PL", logo PTG i zielonym drzewkiem. W tym widoku na prawo od kolumny zawierającej menu jest kolumna zawierająca kolejno pola "Nasze bazy", "Prośba o wsparcie", "Zawartość serwisu" i następnie pole "Prywatne wiadomości", o którym pisałem.San.Min. pisze:...
Przyznam, że nie rozumiemtg3a pisze:Witam.
Pozdrawiam
TadeuszChodzi mi o to, że napis "nie masz nowych wiadomości" jest zawsze, nawet jak mam. Jak wejdę w folder to widzę, że są nowe. Ale musze wejść, żeby to wiedzieć.
Pozdrawiam
Tadeusz
Nowe wiadomości
Proszę o podpowiedź jak mogę otworzyć skrzynkę nowe wiadomości ?gdy klikam na tę ikonkę wiadomości nie pojawiają się ani stare ani nowe.Rysiu.
- Lipnik.F.Turas

Nowe wiadomości
Bo musisz być zalogowany.
przy logowaniu do serwisu Genealodzy odhacz zapamiętaj bo czasami podczas wpisywaniu nowych postów dochodzi do odświeżenia strony i wtedy stracisz login i dostęp Jest to uciążliwe jak stracisz pisana wiadomość.
Zapewne wchodzisz bez logowania na stronę.
Zakładam, że chodzi o naszą stronę.
Jan
przy logowaniu do serwisu Genealodzy odhacz zapamiętaj bo czasami podczas wpisywaniu nowych postów dochodzi do odświeżenia strony i wtedy stracisz login i dostęp Jest to uciążliwe jak stracisz pisana wiadomość.
Zapewne wchodzisz bez logowania na stronę.
Zakładam, że chodzi o naszą stronę.
Jan
Re: Nowe wiadomości
Wylogowałem sie i zalogowałem na nowo i bez zmian tj brak wiadomości na prywatnej poczcie.Rysiu.
U mnie jest tak samo
-
Sroczyński_Włodzimierz

to może r i r napiszcie do siebie ?
będzie po problemie?
będzie po problemie?
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
Na którą ikonkę klikasz?rysiu pisze: gdy klikam na tę ikonkę wiadomości nie pojawiają się ani stare ani nowe.Rysiu.
Aby odczytać prywatną wiadomość należy wejść na główną stronę (druga kolumna -> na dole)
Ikonka PW pod naszymi postami służy do wysyłania prywatnych wiadomości do autora danego postu.
Pozdrawiam, Elżbieta Grabowska z d. Cibińska
moje parafie:Cierno Oksa Węgleszyn Nagłowice (świętokrzyskie)
i Wysocice Sieciechowice (małopolskie) okolice
moje parafie:Cierno Oksa Węgleszyn Nagłowice (świętokrzyskie)
i Wysocice Sieciechowice (małopolskie) okolice