Szukam aktu ur. Michała Kistowskiego

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

mirka1968

Sympatyk

Szukam aktu ur. Michała Kistowskiego

Post autor: mirka1968 »

Witam ,szukam aktu ur.Michała Kistowskiego ur.1902r. w Stężycy podobno nr.146.Mirka
mirka1968

Sympatyk

Post autor: mirka1968 »

Dziękuje,ale nr.zdjęcia nie znalazłam.Właśnie mi o to chodzi,żę przez to nie mogę wejść do genbazy,jak nie mam nr.zdjęcia dot.aktu urodzenia Michała z 1902r.nr.146 z rodziców Michała Kistowskiego i Emilii z d.Wanta
Awatar użytkownika
Pobłocka_Elżbieta

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 16 times

Post autor: Pobłocka_Elżbieta »

Do Genbazy musisz się uprzednio zalogowac.
Pozdrawiam
Ela
sbasiacz

Sympatyk
Mistrz

Post autor: sbasiacz »

nawet po zalogowaniu, w Stężycy nie ma takiego numeru, akta kończą się na numerze 132 z 29.12.1902, trzeba by przejrzeć akt po akcie
pozdrawiam
BasiaS
krzyko

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: krzyko »

W Genbazie zamieszczono skany cywilnych ksiąg USC, a indeks w Genetece i na stronie Pomorskiego Towarzystwa Genealogicznego, został sporządzony na podstawie parafialnych ksiąg chrztu.
To są dwa osobne urzędy, których terytoria, nie pokrywają się w całości. Stąd osoba ochrzczona w parafii Stężyca, może należeć do zupełnie innego USC.
Aby zdobyć akt chrztu Michała, należy zwrócić się do Archiwum Diecezji Pelplińskiej, gdzie przechowywane są księgi.
A jeśli masz informacje o tym, w jakiej miejscowości urodził się Michał, to można ustalić odpowiednie USC i zdobyć jego cywilny akt urodzenia.

Krzysiek
zelezny

Sympatyk

Post autor: zelezny »

Mirko,

Dodam, że cywilnego aktu urodzenia Michała K. w żaden sposób nie zdobędziesz ponieważ pechowo nie zachowała się do naszych czasów księga urodzeń z roku 1902 z ówczesnego Standesamtu Niedeck w którym spisano ten akt.

Pozdrawiam

Janek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”