Archiwum Państwowe w Katowicach Oddział w Bielsku-Białej
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Witam
Gdyby ktoś był w AP Bielsko Biała ….
Poszukuję informacji z akt sądowych c.k. Sąd Powiatowy w Kalwarii na temat osób wymienionych w podanych niżej aktach spadkowych:
1. Wyroba Antoni, zamiesz. Bugaj, nr Inwentarza 16/329/0/2936 (P 164/06, IV 240/88 )
2. Franciszek Michałuszek, zamiesz. Bugaj, nr inwentarza 16/329/0/2174 (P 129/99, IV 390/97 – 98 )
Interesują mnie spadkobiercy/ osoby wymienione w aktach (wiek, daty urodzenia/zgonu, miejsce zamieszkania itp.).
Akta zostały przeniesione z AP Oświęcim – numery podaję według starej numeracji, teraz są na pewno inne, ale ich nie znam.
Będę wdzięczna za spisanie tych informacji lub skan (zdjęcie) – ewentualne koszty oczywiście zwrócę.
Pozdrawiam
Aśka
Bardzo początkujący genealog
Gdyby ktoś był w AP Bielsko Biała ….
Poszukuję informacji z akt sądowych c.k. Sąd Powiatowy w Kalwarii na temat osób wymienionych w podanych niżej aktach spadkowych:
1. Wyroba Antoni, zamiesz. Bugaj, nr Inwentarza 16/329/0/2936 (P 164/06, IV 240/88 )
2. Franciszek Michałuszek, zamiesz. Bugaj, nr inwentarza 16/329/0/2174 (P 129/99, IV 390/97 – 98 )
Interesują mnie spadkobiercy/ osoby wymienione w aktach (wiek, daty urodzenia/zgonu, miejsce zamieszkania itp.).
Akta zostały przeniesione z AP Oświęcim – numery podaję według starej numeracji, teraz są na pewno inne, ale ich nie znam.
Będę wdzięczna za spisanie tych informacji lub skan (zdjęcie) – ewentualne koszty oczywiście zwrócę.
Pozdrawiam
Aśka
Bardzo początkujący genealog
-
Smoktadeusz

Dzień dobry,
miałabym prośbę do osoby odwiedzającej AP w Katowicach - Oddział w Bielsku Białej.
Poszukuję informacji o swoim prapradziadku Wojciechu Pocztowskim, który zmarł w wyniku wypadku poza rodzinną miejscowością. Niestety w parafii, w której podobno został pochowany nic o takiej osobie nie wiedzą i jedyny ślad jaki jeszcze mogę sprawdzić to akta sądowe, które być może go dotyczą.
Zespół: 13/694/0 Sąd Powiatowy w Kalwarii
Sygnatura: 13/694/0/2/2738
[Akta sprawy opiekuńczej po Wojciechu Pocztowskim ze Stanisławia Górnego]
https://szukajwarchiwach.pl/13/694/0/2/ ... bJednostka
Byłabym bardzo wdzięczna za sprawdzenie i odnotowanie informacji o:
- dacie i miejscu śmierci Wojciecha (a także jego danych urodzenia)
- imieniu i nazwisko małżonki (ewentualnie czy podano np. datę urodzenia małżonki)
- imionach i wieku dzieci.
Pozdrawiam,
Patrycja
miałabym prośbę do osoby odwiedzającej AP w Katowicach - Oddział w Bielsku Białej.
Poszukuję informacji o swoim prapradziadku Wojciechu Pocztowskim, który zmarł w wyniku wypadku poza rodzinną miejscowością. Niestety w parafii, w której podobno został pochowany nic o takiej osobie nie wiedzą i jedyny ślad jaki jeszcze mogę sprawdzić to akta sądowe, które być może go dotyczą.
Zespół: 13/694/0 Sąd Powiatowy w Kalwarii
Sygnatura: 13/694/0/2/2738
[Akta sprawy opiekuńczej po Wojciechu Pocztowskim ze Stanisławia Górnego]
https://szukajwarchiwach.pl/13/694/0/2/ ... bJednostka
Byłabym bardzo wdzięczna za sprawdzenie i odnotowanie informacji o:
- dacie i miejscu śmierci Wojciecha (a także jego danych urodzenia)
- imieniu i nazwisko małżonki (ewentualnie czy podano np. datę urodzenia małżonki)
- imionach i wieku dzieci.
Pozdrawiam,
Patrycja
- Lipnik.F.Turas

Na razie do archiwum się nie wybieram bo zimno i jestem chory ale bliżej wiosny zapewne.
jan
proszę o ewentualny kontakt na priv.
jan
proszę o ewentualny kontakt na priv.
Witam!
Zdjęcia zrobione proszę przeczytać prywatną wiadomość.
Sławek
Zdjęcia zrobione proszę przeczytać prywatną wiadomość.
Sławek
Dziękuję, skontaktowałam się z Panami na priv 
Pozdrawiam,
Patrycja
Patrycja
- Lipnik.F.Turas

NIEAKTUALNE
Dzień dobry,
mam nadzieję, że nie nadużyję Państwa pomocy, jeśli poproszę o wynotowanie (lub sfotografowanie) informacji o osobach wymienionych w następujących aktach:
Zespół: 13/663/0 C.K. Sąd Powiatowy w Kalwarii
Sygnatura: 4346
Sygnatura dawna: P 177/04
[Akta w sprawie pupilarnej Zofią Zadura]
https://szukajwarchiwach.pl/13/663/0/2. ... bJednostka
Sygnatura: 2046
Sygnatura dawna: P 10/98, A 3/98
[Akta pertraktacji spadkowej po Kazimierzu Zadurze]
Szczególnie interesują mnie losy Zofii Zadury, córki Kazimierza Zadury i Anny d.Hyla. Zofia jest moją praprababką.
Ogłoszenie zostawiam, anuż ktoś będzie miał dłuższą chwilkę, żeby mi pomóc, a mnie się nie śpieszy
Sama szybko do Bielska nie trafię, ale jeśli by się tak stało, to oczywiście wrzucę tu aktualizację posta.
Pozdrawiam i z góry dziękuję,
Patrycja
Dzień dobry,
mam nadzieję, że nie nadużyję Państwa pomocy, jeśli poproszę o wynotowanie (lub sfotografowanie) informacji o osobach wymienionych w następujących aktach:
Sygnatura: 4346
Sygnatura dawna: P 177/04
[Akta w sprawie pupilarnej Zofią Zadura]
Sygnatura: 2046
Sygnatura dawna: P 10/98, A 3/98
[Akta pertraktacji spadkowej po Kazimierzu Zadurze]
Szczególnie interesują mnie losy Zofii Zadury, córki Kazimierza Zadury i Anny d.Hyla. Zofia jest moją praprababką.
Ogłoszenie zostawiam, anuż ktoś będzie miał dłuższą chwilkę, żeby mi pomóc, a mnie się nie śpieszy
Pozdrawiam i z góry dziękuję,
Patrycja
Ostatnio zmieniony pn 08 lut 2021, 11:32 przez Adamus_P, łącznie zmieniany 1 raz.
Szanowni,
poszukuję metryki urodzenia z Białej.
Maria Rybczyńska urodziła się 16 stycznia 1883 dla Jana Rybczyńskiego inżyniera i Heleny Hałatkiewicz.
Małgorzata
poszukuję metryki urodzenia z Białej.
Maria Rybczyńska urodziła się 16 stycznia 1883 dla Jana Rybczyńskiego inżyniera i Heleny Hałatkiewicz.
Małgorzata