Prośba -o Wpis na forum genealogiczne w USA
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- wskruszewicz

Prośba -o Wpis na forum genealogiczne w USA
Proszę o udzielenie informacji, jak i gdzie umieścić wpis na forum w USA, aby był dostępny dla szerokiej rzeczy zajmujących się genealogią.Chodzi o próbę nawiązania kontaktu z potomkami moich krewnych.Zrobiłem to już na Ancestry i Roots Web.
-
costrowski
- wskruszewicz

- wskruszewicz

Prośba-Wpis na forum gen. w USA
www.genealogy.com
Trzeba sie zalogowac na www.genealogy.com . Kliknac na slowo Community (ktore sie znajdzie z gory na niebieskim tle). W nastepnym okienku, kliknac na slowo Message Board (ktore jest po lewej tej strony). Teraz bym radzila albo wybrac Surnames albo Regional.
Pod Surnames jest lista nazwisk ktore sa tematem na www.genealogy.com .
Pod Regional jest lista stanow, to by mozna bylo wybrac stan Wisconsin.
Mozna napisac swoja wiadomosc w jezyku polskim, ale jest lepiej napisac w jezyku angielskim.
Ja mam kontakty z jedna osoba w Milwaukee - to prosze podac nazwisko rodzinny pan szuka i jaka informacje pan szuka. Postaram sie pomodz.
Takze moze pan zkorzystac darmowego przegladania (i drukowania) Census na stronie www.footnote.com . Tu tez bedzie trzeba sie zarejstrowac. Niestety nie wszystkie informacje z Censuow sa przepisane.
Pomponik
Trzeba sie zalogowac na www.genealogy.com . Kliknac na slowo Community (ktore sie znajdzie z gory na niebieskim tle). W nastepnym okienku, kliknac na slowo Message Board (ktore jest po lewej tej strony). Teraz bym radzila albo wybrac Surnames albo Regional.
Pod Surnames jest lista nazwisk ktore sa tematem na www.genealogy.com .
Pod Regional jest lista stanow, to by mozna bylo wybrac stan Wisconsin.
Mozna napisac swoja wiadomosc w jezyku polskim, ale jest lepiej napisac w jezyku angielskim.
Ja mam kontakty z jedna osoba w Milwaukee - to prosze podac nazwisko rodzinny pan szuka i jaka informacje pan szuka. Postaram sie pomodz.
Takze moze pan zkorzystac darmowego przegladania (i drukowania) Census na stronie www.footnote.com . Tu tez bedzie trzeba sie zarejstrowac. Niestety nie wszystkie informacje z Censuow sa przepisane.
Pomponik
- wskruszewicz

Re: zapis na forum w USA
Witaj Pomponik.
Dziękuję za podpowiedź już skorzystałem z niej.Natomiast jeśli chodzi o Nazwiska Rodziny to Ryszard Piasecki ur.w 1933r w Milwaukee Syn.Josefa i Marianny (Orlinski) Piaseckich. 27 th Avenue Milwaukee
Barbara (maiden name Walter) ur.24. sept.1935r. córka Irene Walter(Orlinska) 1620 S21 St 53204 Milwaukee.Są to adresy zapewne dziś nieaktualne.Poszukuję kontaktu z tymi osobami lub ich potomkami.
Josef Piasecki był bratem mojej Babci.
Pozdrawiam Wł.Skruszewicz
Dziękuję za podpowiedź już skorzystałem z niej.Natomiast jeśli chodzi o Nazwiska Rodziny to Ryszard Piasecki ur.w 1933r w Milwaukee Syn.Josefa i Marianny (Orlinski) Piaseckich. 27 th Avenue Milwaukee
Barbara (maiden name Walter) ur.24. sept.1935r. córka Irene Walter(Orlinska) 1620 S21 St 53204 Milwaukee.Są to adresy zapewne dziś nieaktualne.Poszukuję kontaktu z tymi osobami lub ich potomkami.
-
Wladyslaw_Moskal

Wladyslaw,wskruszewicz pisze:Witaj Pomponik.
"wedkowanie"=poszukiwanie rodziny w USA, przy podaniu tylko imion i nazwisk, z reguly, tak jak to mowia amerykanie; - "wpada do gluchego ucha", bo wg mnie, to jest "goly haczyk bez przynety".
Informacja o poszukiwaniu krewnych, powinna byc uzupelniona datami[np. rok urodzenia] i powiazaniami rodzinnymi.
Nie stawiaj zagadki, jaka jest powiazanie Twojego imienia i nazwiska z imionami i nazwiskami, o ktorych wspominasz w swoich wpisach.
Zycze powodzenia, bo wybrales sluszna droge poszukiwan w USA,
Wladyslaw
- wskruszewicz

Szanowny Wladyslawie.Wladyslaw_Moskal pisze:Wladyslaw,wskruszewicz pisze:Witaj Pomponik.
"wedkowanie"=poszukiwanie rodziny w USA, przy podaniu tylko imion i nazwisk, z reguly, tak jak to mowia amerykanie; - "wpada do gluchego ucha", bo wg mnie, to jest "goly haczyk bez przynety".
Informacja o poszukiwaniu krewnych, powinna byc uzupelniona datami[np. rok urodzenia] i powiazaniami rodzinnymi.
Nie stawiaj zagadki, jaka jest powiazanie Twojego imienia i nazwiska z imionami i nazwiskami, o ktorych wspominasz w swoich wpisach.
Zycze powodzenia, bo wybrales sluszna droge poszukiwan w USA,
Wladyslaw
Nie do końca zgadzam się z Twoimi uwagami, bo jednak są podane daty,oraz stopień powiązania.Przyjmuję jednak z pokorą Twoje uwagi i postaram się poprawić.
Serdecznie pozdrawiam Wl.Skruszewicz
-
Wladyslaw_Moskal

Witam,
mialem na mysli ten wpis;
I am looking for contact Family Josef and Marianna (Orlinski)Piasecki from Milwaukee.
Felix and Rose(Piasecki) Orlinski,Irene(Orlinski)Walter in Milwaukee.
Moze warto go uzupelnic.
Wladyslaw
I am looking for contact Family Josef and Marianna (Orlinski)Piasecki from Milwaukee.
Moze warto go uzupelnic.
Wladyslaw
- wskruszewicz

Witaj Wladyslawie.Wladyslaw_Moskal pisze:Witam,
Moze warto go uzupelnic.
Wladyslaw
Masz rację,świętą rację.Dziękuję ,uzupełnię.
Pozdrawiam W.Skruszewicz
-
Wladyslaw_Moskal

Prośba-Wpis na forum gen. w USA
Gratuluje,
teraz sam widzisz, jak taki poszerzony wpis pomogl.
Wladyslaw
Wladyslaw
- wskruszewicz

Re:Prośba-Wpis na forum gen. w USA
Witaj Wladyslaw.Wladyslaw_Moskal pisze:Gratuluje,
Wladyslaw
Jestem Ci bardzo wdzięczny za podpowiedź,dobrzy ludzie pomogli mi odszukać wiele osób z rodziny,przede wszystkim siostrę i brata mojej Babci ich dzieci,wnuki etc.Oczywiście wielu z nich już nie żyje.Ale przy pomocy finndgrave mam zdjęcia ich grobów,a także nekrologi i wiele innych informacji.Szkoda,że moja Babcia chociaż żyła 97 lat nie doczekała tego.
Pozdrawiam W.Skruszewicz
-
jspychalski
Re:Prośba-Wpis na forum gen. w USA
Witam proszę o umieszczenie mojego wpisu,na powyższym forum nie znam ang. Na family serach są dane, Mikołaj Spychalski ur 1787 r Służewo rodzice jego Bartłomiej i Barbara - są też moimi praprapradziadkami. Dalej Teodor Spychalski ur 1844 r w Kościelnej wsi, rodzice jego Antoni i Justyna Teodor wyemigrował do USA tam założył rodzinę, poszukuję jego dzieci i wnuków lub prawnuków pozdrawiam J.S.