Dobry wieczór,
potrzebuję podpowiedzi, gdzie mogę znaleźć akt zgonu z 1943 r z parafii Ewangelicko Augsburskiej w Warszawie? Domyślam się, że jeszcze nie ma go w Archiwum, czy mogę o niego wystąpić w dowolnym USC w Polsce?
Dodatkowy problem polega na tym, że potomek osoby, której aktu zgonu szukamy nie mieszka w Polsce. Jak w takiej sytuacji działać?
Wszelkie podpowiedzi mile widziane.
Kamila
Parafia Ewangelicko Augsburska w Warszawie zgony 1943
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
kamilara84

parafia Ewangelicko Augsburska w Warszawie zgony 1943
żeby dostać wypis z aktu zgonu, nie trzeba mieszkać w Polsce.
Zadzwoń do USC i wszystkiego się dowiesz, jeżeli Ty nie jesteś potomkiem, to go nie dostaniesz.
Zadzwoń do USC i wszystkiego się dowiesz, jeżeli Ty nie jesteś potomkiem, to go nie dostaniesz.
pozdrawiam
BasiaS
BasiaS
-
kamilara84

Re: parafia Ewangelicko Augsburska w Warszawie zgony 1943
Istnieje jeszcze instytucja pełnomocnictwa. Wiem, że nikt obcej osobie nie wyda bez tego żadnego dokumentu.
Zadałam pytanie na forum, ponieważ często można tu uzyskać ważne wskazówki. Z całym szacunkiem, ale Pani odpowiedź nic nie wnosi do sprawy.
Pozdrawiam
Kamila
Zadałam pytanie na forum, ponieważ często można tu uzyskać ważne wskazówki. Z całym szacunkiem, ale Pani odpowiedź nic nie wnosi do sprawy.
Pozdrawiam
Kamila
sbasiacz pisze:żeby dostać wypis z aktu zgonu, nie trzeba mieszkać w Polsce.
- Pobłocka_Elżbieta

- Otrzymał podziękowania: 16 times