Problem .. wysłanie "pw" prywatne wiadomości

Zgłaszanie i pomoc w rozwiązywaniu problemów technicznych na naszej stronie w tym Rejestracja - brak hasła

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Awatar użytkownika
tg3a

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: tg3a »

Witam.
A czy informacja na głównej stronie w polu "Prywatne wiadomości" o ilości wszystkich wiadomości w skrzynce zwiększa się? Normalnie powinno być tak: dajmy na to, że wszystkich jest 40, a nieprzeczytanych 0, przychodzi nowa wiadomość, i wówczas wszystkich mamy 41, a nieprzeczytanych 1.
Czy jest tak, że pozostaje nadal 40 oraz zero, czy może tak, że wprawdzie jest 41, ale nadal jest zero, (tak, jakby ktoś inny, być może znający hasło, przeczytał tę nową wiadomość), i po prostu nie zauważasz, że wiadomość przyszła?
Co prawda zapewne nie będę mógł pomóc, ale dla kogoś, kto może, będzie to zapewne istotna informacja.
Pozdrawiam
Tadeusz
San.Min.

Sympatyk

Post autor: San.Min. »

Nie, nie słyszę żadnego komunikatu...
tg3a pisze:Witam.
A czy informacja na głównej stronie w polu "Prywatne wiadomości" o ilości wszystkich wiadomości w skrzynce zwiększa się? Normalnie powinno być tak: dajmy na to, że wszystkich jest 40, a nieprzeczytanych 0, przychodzi nowa wiadomość, i wówczas wszystkich mamy 41, a nieprzeczytanych 1.
Czy jest tak, że pozostaje nadal 40 oraz zero, czy może tak, że wprawdzie jest 41, ale nadal jest zero, (tak, jakby ktoś inny, być może znający hasło, przeczytał tę nową wiadomość), i po prostu nie zauważasz, że wiadomość przyszła?
Co prawda zapewne nie będę mógł pomóc, ale dla kogoś, kto może, będzie to zapewne istotna informacja.
Pozdrawiam
Tadeusz
Przyznam, że nie rozumiem ;) Chodzi mi o to, że napis "nie masz nowych wiadomości" jest zawsze, nawet jak mam. Jak wejdę w folder to widzę, że są nowe. Ale musze wejść, żeby to wiedzieć.
pozdrawiam

Sandra
MarcinBialasek

Sympatyk

Post autor: MarcinBialasek »

Niestety tak jest, powiadomienia o wiadomościach nie działają, a żeby dostać się do listy trzeba kliknąć na Moje konto i potem Twoje wiadomości, kliknięcie w bezpośredni link "Nie masz nowych wiadomości" przenosi do pustej strony
Ted_B

Sympatyk

Post autor: Ted_B »

Witam!
Pytanie podstawowe.
Czy mówimy o sytuacji, gdy jesteście wtedy zalogowani, czy tylko "incognito"?
Pozdrawiam!
Tadek
krystyna_skawinska

Sympatyk

Post autor: krystyna_skawinska »

Tadek (Ted B) ma rację.
Jeśli jesteś tylko zarejestrowana/y ale niezalogowany ! to wyświetla się "nie masz ...".
Treba być zarejestrowanym i w danym momencie zalogowanym.
Na stronie głównej w pasku po lewej stronie wyświetla się info " prywatne wiadomości dla zarejestrowanych" i to może być mylące. Raczej powinno być "dla zarejestrowanych i zalogowanych ' albo wystarczy "dla zalogowanych".

Krystyna
Awatar użytkownika
diabolito

Członek PTG

Post autor: diabolito »

Jak nie jestem zalogowany to wyświetla mi się:
"Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości"

Pozdrawiam,
Robert
Pozdrawiam serdecznie,
Robert
San.Min.

Sympatyk

Zawsze jestem zalogowana.
Ale skoro tak jest to tak jest. ;) Tzn., że nie tylko ja tak mam i nic się nie da zrobić.
Dziękuję za informacje.
pozdrawiam

Sandra
Awatar użytkownika
tg3a

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: tg3a »

Witam.
Niestety, wkrótce po napisaniu swojej wiadomości musiałem zamknąć komputer, i dopiero teraz mogę odpowiedzieć na Twoje zapytanie:
San.Min. pisze:...
tg3a pisze:Witam.
Pozdrawiam
Tadeusz
Przyznam, że nie rozumiem ;) Chodzi mi o to, że napis "nie masz nowych wiadomości" jest zawsze, nawet jak mam. Jak wejdę w folder to widzę, że są nowe. Ale musze wejść, żeby to wiedzieć.
Chodziło mi o widok strony głównej, do którego można przejść albo wybierając pierwszą pozycję z menu po lewej stronie, albo ikonę domku na pasku z ikonami tuż poniżej obrazka z napisem "Genealodzy.PL", logo PTG i zielonym drzewkiem. W tym widoku na prawo od kolumny zawierającej menu jest kolumna zawierająca kolejno pola "Nasze bazy", "Prośba o wsparcie", "Zawartość serwisu" i następnie pole "Prywatne wiadomości", o którym pisałem.
Pozdrawiam
Tadeusz
San.Min.

Sympatyk

Jak jest nowa wiadomość to jest kolorowy dzwonek, czyli jest nieprzeczytana. Na ilość do tej pory nie zwracałam uwagi...
pozdrawiam

Sandra
rysiu

Sympatyk

Nowe wiadomości

Post autor: rysiu »

Proszę o podpowiedź jak mogę otworzyć skrzynkę nowe wiadomości ?gdy klikam na tę ikonkę wiadomości nie pojawiają się ani stare ani nowe.Rysiu.
Awatar użytkownika
Lipnik.F.Turas

Sympatyk

Nowe wiadomości

Post autor: Lipnik.F.Turas »

Bo musisz być zalogowany.
przy logowaniu do serwisu Genealodzy odhacz zapamiętaj bo czasami podczas wpisywaniu nowych postów dochodzi do odświeżenia strony i wtedy stracisz login i dostęp Jest to uciążliwe jak stracisz pisana wiadomość.
Zapewne wchodzisz bez logowania na stronę.
Zakładam, że chodzi o naszą stronę.
Jan
rysiu

Sympatyk

Re: Nowe wiadomości

Post autor: rysiu »

Wylogowałem sie i zalogowałem na nowo i bez zmian tj brak wiadomości na prywatnej poczcie.Rysiu.
rfcom

Post autor: rfcom »

U mnie jest tak samo
Sroczyński_Włodzimierz

Członek PTG
Nowicjusz

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

to może r i r napiszcie do siebie ?
będzie po problemie?
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
elgra

Członek Honorowy
Mistrz

Post autor: elgra »

rysiu pisze: gdy klikam na tę ikonkę wiadomości nie pojawiają się ani stare ani nowe.Rysiu.
Na którą ikonkę klikasz?

Aby odczytać prywatną wiadomość należy wejść na główną stronę (druga kolumna -> na dole)
Obrazek

Ikonka PW pod naszymi postami służy do wysyłania prywatnych wiadomości do autora danego postu.
Obrazek
Pozdrawiam, Elżbieta Grabowska z d. Cibińska
moje parafie:Cierno Oksa Węgleszyn Nagłowice (świętokrzyskie)
i Wysocice Sieciechowice (małopolskie) okolice
ODPOWIEDZ

Wróć do „Problemy techniczne”