Kubiński, par. Radzanów, Śródborze, Dziektarzewo...

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Awatar użytkownika
Krzysztof_Wasyluk

Sympatyk

Post autor: Krzysztof_Wasyluk »

Nic nie pokręciła.
Michał Kubiński w roku 1827 ma 60 lat i zgłasza zgon syna Marcina, a nadto był także ojcem zmarłego w 1832 Józefa. Poszukiwany jest akt zgonu Michała.
Krzysztof Wasyluk
Magda500m

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Magda500m »

Krzysztof_Wasyluk pisze:Nic nie pokręciła.
Michał Kubiński w roku 1827 ma 60 lat i zgłasza zgon syna Marcina, a nadto był także ojcem zmarłego w 1832 Józefa. Poszukiwany jest akt zgonu Michała.

Zgadza się,poszukuje właśnie tego aktu.
Maria Magdalena
ewa_marciniak

Sympatyk
Ekspert

Post autor: ewa_marciniak »

Widać mam już zbyt słabe okulary, bo stale widzę w zalinkowanym akcie nr 76 z 1832 roku, że w Glinkach zmarł Józef Kubieński, syn Mikołaja i Barbary, już nie żyjących.

Linku do drugiego aktu nie ma. Jest tylko informacja, że w Stawiszynie Łaziskach, w 1827 roku zmarł Marcin Kubiński, a zgon zgłaszał ojciec Michał Kubiński (60).

Jak z tego wyciągnąć wniosek, że Mikołaj Kubieński z Glinek = Michał Kubiński ze Stawiszyna? I, który z nich jest ważny dla Magda500m? Nie umiałam wpaść na to sama, przepraszam.

Dla chętnych link do aktu nr 11 z 1827 http://metryki.genbaza.pl/genbaza,detail,186754,55

Pozdrawiam, Ewa
Magda500m

Sympatyk
Nowicjusz

ewa_marciniak pisze:Widać mam już zbyt słabe okulary, bo stale widzę w zalinkowanym akcie nr 76 z 1832 roku, że w Glinkach zmarł Józef Kubieński, syn Mikołaja i Barbary, już nie żyjących.

Linku do drugiego aktu nie ma. Jest tylko informacja, że w Stawiszynie Łaziskach, w 1827 roku zmarł Marcin Kubiński, a zgon zgłaszał ojciec Michał Kubiński (60).

Jak z tego wyciągnąć wniosek, że Mikołaj Kubieński z Glinek = Michał Kubiński ze Stawiszyna? I, który z nich jest ważny dla Magda500m? Nie umiałam wpaść na to sama, przepraszam.

Dla chętnych link do aktu nr 11 z 1827 http://metryki.genbaza.pl/genbaza,detail,186754,55

Pozdrawiam, Ewa
Michał Mikołaj wszystko na to wskazuje że to jedna i ta sama osoba, a mógł mieszkać w różnym czasie w różnych miejscowościach.. Szukam aktu zgonu Józefa Kubinskiego tak czy inaczej.
Maria Magdalena
Magda500m

Sympatyk
Nowicjusz

Poszukiwanie aktu urodzenia Kubiński Józef

Witam ,szukam aktu urodzenia Józefa Kubińskiego .Wiem iż ślubował w 1804 r 01.22 w Stawiszyn Zwalewo gm, Radzanów powiat Mławski ,z Anną Jabłonowianką -Jabłońską

Wiem z aktu że rodzicami Józefa byli Mikołaj (Michał?) Kubiński i Barbara NN.Józef zmarł w 1832r Glinki -Radzanów .

Dziękuję za wszelką podpowiedz .Maria
Maria Magdalena
Awatar użytkownika
Krystyna.waw

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Krystyna.waw »

W akcie ślubu, w aktach chrztu dzieci nie ma jego wieku?
Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
Magda500m

Sympatyk
Nowicjusz

Krystyna.waw pisze:W akcie ślubu, w aktach chrztu dzieci nie ma jego wieku?
W akcie ślubu z 1804r Józef ma lat 28 ,tylko tyle jest zawarte.Niestety nie mogę odnależć jego aktu urodzenia.
Maria Magdalena
puszek

Sympatyk

Post autor: puszek »

Witam.
W akcie ślubu Józefa jako świadek występuje Jan Kubiński. Być może brat Józefa.
Co do jego lat - w akcie ślubu 28 lat (ur. ok. 1776r.), w akcie zgonu 50 lat (ur. ok. 1782r.).
Mógł się też urodzić w pobliskich parafiach a nie w Radzanowskiej.

Pozdrawiam Bożena
Bożena
Magda500m

Sympatyk
Nowicjusz

Kubiński, par. Radzanów

T: "Potrzebuje pomocy"

Potrzebuje pomocy w odnalezieniu aktu zgonu ,badz ślubu Mikołaja Kubińskiego.Jedyne co jest mi znane iż miał żonę Barbarę,ich syn Józef Kubiński (niestety nie znalazłam aktu jego urodzenia) zmarł w 1832r.11.19. w wsi Glinki parafia Radzanów -Mazowieckie mając lat 50 .Bardzo proszę o pomoc.Maria

akt 76 zgon Józefa syn Mikołaja i Barbary http://metryki.genbaza.com/genbaza,detail,186822,51
Maria Magdalena
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”