Karnkowo, AU 1893 - poprosze o pomoc w pobraniu.

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
Małgorzata_Kulwieć

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 1 time

Karnkowo, AU 1893 - poprosze o pomoc w pobraniu.

Post autor: Małgorzata_Kulwieć »

Od dłuższego czasu próbuję pobrać jeden akt urodzenia z parafii Karnkowo z 1893r z GWA. I ciągle nie mogę wejść do skanów tej parafii.
Niby sie pokazują, a potem kręci się kółeczko i nic. Pojawia sie komunikat, że skan teraz niedostepny, spróbuj póxniej.

Może ktoś sie nade mna zlituje i pobierze mi ten jeden akt.

Chodzi o akt urodzenia Zofii Karnkowskiej - 16-10-1893r córki Ignacego Karnkowskiego i Pelagii z Czackich. Może przy akcie urodzenia będzie tez adnotacja o ślubie, to chetnie też bym go posiadła. Niestety nie wiem kiedy sie odbył i nawet nie wiem gdzie. Trochę sobie obiecuje po tym akcie urodzenia.

Bardzo poprosze o ten akt. I z góry bardzo dziekuję.
pozdrawiam
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
ROMAN_B

Sympatyk

Post autor: ROMAN_B »

Małgorzato, dobry wieczór.

W bazie Szukajwarchiwach.pl sprawdziłem informacje dotyczące parafii Karnkowo w gminie Lipno. Metryki z tej parafii znajdują się w Archiwum Państwowe w Toruniu Oddział we Włocławku; Zespół: 71/203/0 Akta Stanu Cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej Karnkowo; Daty: 1770-1819, 1826-1912; Uwagi: za lata 1770-1808 tylko spis metryk urodzonych. Niestety nie ma skanów metryk.
Stara wyszukiwarka
https://szukajwarchiwach.pl/71/203/0/-#tabJednostki
Nowa wyszukiwarka
https://www.szukajwarchiwach.gov.pl/wyszukiwarka

W Genetyce jest tylko informacja:
Akt urodzenia nr 97 z roku 1893, Zofia Maria Gabriela Karnkowska, parafia Karnkowo.
http://geneteka.genealodzy.pl/index.php ... rdertable=

Pozdrawiam – Roman.
Awatar użytkownika
Irena_Kaczmarek

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Irena_Kaczmarek »

Małgorzato, od jakiegoś czasu GWA nie działa , ale nie ma żadnego komunikatu. Ja też nie mogę przeglądać aktów. Na Forum o tym pisano https://genealodzy.pl/forum-genealogicz ... 8181.phtml

Pozdrawiam

Irena
Awatar użytkownika
Krzych.K

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Krzych.K »

Niestety musimy poczekać aż AP Bydgoszcz rozwiąże problem z GWA. Napewno jutro się tym zajmą. Jak nie to trzeba to do nich to zgłosić.
Dzięki

Krzychu

Szuka: Szymański ( Dobrzenice p. Mochowo ), Nadolny, Siudowski, Duszyński, Szymborski, Zielinski, Malinowski, Kamiński - Ziemia Dobrzyńska oraz Michałowska
Awatar użytkownika
Małgorzata_Kulwieć

Sympatyk

Dzięki, czekam więc aż rozwiążą problem.
Myślałam, że to tylko u mnie nie działa, albo ja cos robię nie tak.
pozdrawiam
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
Kate_M

Sympatyk

Post autor: Kate_M »

Ściągnęłam ten akt. Jakość to nie jest mistrzostwo, nie znalazłam sposobu na razie na ściągnięcie lepszego. Ale spokojnie da się przeczytać. Jak Ci go przekazać?
Pozdrawiam
Kasia
Awatar użytkownika
Małgorzata_Kulwieć

Sympatyk

Kasiu, dziekuję. Wysłałam Ci na PW mój adres emailowy.
pozdrawiam
Małgorzata_Kulwieć
Kate_M

Sympatyk

Post autor: Kate_M »

Poszło na maila, sprawdź proszę.

Ogólnie ta strona ma ze sobą problem, ale obrazki da się ściągać. W okienku podglądu obrazka, tam gdzie wyświetla się błąd, po prawej stronie jest pionowy zestaw ikonek. ostatnia służy do pobierania i ona działa bez względu na to, czy podgląd jest czy go nie ma. Obczaiłam do dopiero po czasie jak już ściągnęłam innym pokrętnym sposobem :)
To tak na wszelki wypadek, gdyby ktoś potrzebował coś z tej strony pobrać.
Pozdrawiam
Kasia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”