Nazwisko: Łukasiewicz

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=14182&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Ivojag

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Ivojag »

Nazwisko moich bezpośrednich przodków - Jan Łukasiewicz i Marianna z d.Dębek ( Dembek, Dąbek ), mieszkali w Żukowie pow.Grodzisk Maz. Nie wiem skąd przybyli do Żukowa ?

Pozdrawiam, Iwona
Awatar użytkownika
Marek_Staszak

Członek PTG

Post autor: Marek_Staszak »

Witam
U mnie występuje w drzewku nazwisko Łukasiewicz, ale pochodzi ono z miejscowości Jużwin Koło Konina.
Dzisiaj już ta miejscowość nie istnieje.
Pozdrawiam
M.S.
Awatar użytkownika
szczesna

Sympatyk
Ekspert

Post autor: szczesna »

Moja babcia była z domu Łukasiewicz, córka Benedykta i Marianny Bobkowskiej. Babcia wraz z rodzicami mieszkała w Warszawie, na Pradze.
Pozdrawiam
Joanna
Pozdrawiam
Joanna

Nazwiska, które mnie interesują: Kluczewski, Sienicki/Siennicki, Weiss/Wajs, Linke, Schuttke, Cieślak
rjancz

Sympatyk
Adept

Post autor: rjancz »

W moim drzewie są osoby o tym nazwisku, moja praprababka Ewa Janczewska jest z d. Łukasiewicz. Jej rodzice to Paweł i Franciszka z d. Krukowska, miała 2 braci Franciszka i Stanisława. Czerwin, Ostrołęka, te okolice.

Pozdrawiam,
Rafał
Szukane przeze mnie nazwiska: Janczewski, Zawalich, Lenkiewicz, Kowalczyk, Choromański, Kacprzyński, Kalapeta, Mierzejewski, Mianowski, Dobkowski, Woroniecki, Bednarz, Zyskowski, Kurpiewski, Łukasiewicz, Szyszkowski, Modzelewski, Świerz, Sawicki, Sobolews
mobuff

Sympatyk

Post autor: mobuff »

Moja babcia, Aleksandra z domu Łukasiewicz mieszkała w Warszawie, ale wywodziła się z Łukasiewiczów, którzy mieli ziemię pod Warszawą, w Lipce, parafia Klembów.
///Monika
// Monika //
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”