Wojciech Włodarczyk

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Jeryszko

Sympatyk

Wojciech Włodarczyk

Post autor: Jeryszko »

Poszukuję informacji na temat Wojciecha Włodarczyka. Mam jedynie indeks o jego małżeństwie z Kunegundą Stachurą w 1847 roku w Siemkowicach. Wynika z niego, iż rodzicami Wojciecha byli Walenty i Tekla.
Oczywiście dzieci Kunegundy(sześcioro) ze wszystkich trzech małżeństw mam ;-)
Jeśli ktoś może mi wskazać jakąś podpowiedź - gdzie szukać dalej - będę bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam, Małgorzata
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert

Wojciech Włodarczyk

Post autor: Arek_Bereza »

Jeryszko

Sympatyk

Re: Wojciech Włodarczyk

Arek_Bereza pisze:Co Cię powstrzymuje w dotarciu do aktu?
http://metryki.genealodzy.pl/metryki.ph ... 3&zs=1661d
Lub

http://metryki.genbaza.pl/genbaza,list,40657,1
Po zalogowaniu

Dziękuję za pomoc. W trakcie poszukiwań wpadłam w rutynę.
Uznałam, że skoro przy indeksie aktu małżeństwa nie ma odnośnika "skan" to takowego nie ma, i juz dalej nie szukałam w innych źródłach (zdaje się, że spojrzałam tylko na familysearch).
W akcie małżeństwa niestety nie znalazlam nazwisk panieńskich matek, jednak znalazłam bardzo dla mnie istotną informację.
Dodaję to do posiadanych informacji i już mam kolejny akt. I tym samym dotarłam chyba do końca dostępnych imformacji (czyli początek XIX w.)

Dziękuję ponownie i pozdrawiam serdecznie. Małgorzata
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Arek_Bereza »

Tekla Marchewka, to raczej oczywiste
To jeszcze nie jest koniec choć wiele zależy od Ciebie. Trzeba przejrzeć metryki obu rodzin z Siemkowic i parafii sąsiednich i stworzyć tzw. duże drzewo rodzinne. Coś może wyjść, wynik niepewny, roboty dużo. Twoja decyzja :)
Jeryszko

Sympatyk

Arek_Bereza pisze:Tekla Marchewka, to raczej oczywiste
To jeszcze nie jest koniec choć wiele zależy od Ciebie. Trzeba przejrzeć metryki obu rodzin z Siemkowic i parafii sąsiednich i stworzyć tzw. duże drzewo rodzinne. Coś może wyjść, wynik niepewny, roboty dużo. Twoja decyzja :)
Tak już dotarłam do nazwiska :-)
Wszystkich potomnych z tej patchworkowej rodziny już uzupełniam, a jest tego niemało ;-)

Z aktów wynika, że Wojciech urodził się ok. 1808 roku, i dokumentów z tego okresu póki co nie znalazłam. Oczywiście przejrzę jeszcze parafie ościenne...
Dziękuję, Małgorzata
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”