grabkk pisze:Witam,
Bardzo prosze o pomoc w odszukaniu grobów następujących osób:
Bessie KRZYWINSKI
Birth Date: 16 Sep 1899
Death Date: Nov 1992
Social Security Number: 321-14-7086
State or Territory Where Number Was Issued: Illinois
Death Residence Localities
ZIP Code: 85029
Localities: Phoenix, Maricopa, Arizona
John KRZYWINSKI
Birth Date: 15 Feb 1896
Death Date: Dec 1963
Social Security Number: 338-26-7400
State or Territory Where Number Was Issued: Illinois
Actual Death Residence: Arizona
Name: PIETREWICZ, VINCENT H.
Spouse's Name: STELLA SATKOWSKA
Birth Date: 07/12/1903
Birth Place: POLAND
Death Date: 08/23/1971
Death Place: SAGINAW, MI
Miscellaneous
Cemetery: MT. OLIVET.
Zarejestrowałem się na tej stronie, ale nie udało mi sie zamieścić tych danych.
Pozdrawiam serdecznie,
Ryszard Koronkiewicz
jarekf20 pisze:Witam,
Ja też proszę o pomoc w miarę możliwości.
Poszukuję grobu Józefy i Dominika Majewskich lub Majeskich. W latach 50 urwał się kontakt. Wiem dodatkowo że napewno do 1930 roku mieszkali w Nowym Jorku ulica Nevell Street.
pozdrawiam
Jarek
Będę wdzięczny za każdą pomoc
Sprawdziłem witrynę "Find-a-Grave" i wspomnianych osób tam nie można znaleźć. Obawiam się, że będziesz musiał zidentyfikować ich losy po roku 1930 lub podać więcej szczegółów co do miejsca pochówku.
Pozdrawiam,
Krzysztof Zięcina
----------------------------------
Zięcina, Bernatowicz
Witam!
Proszę o podpowiedz. Usiłuję zarejestrowac się na portalu findagrave i mam problem z wpisaniem kodu aktywacyjnego. Co nalezy tu wpisac. Z góry dziękuję. Adam
jamast pisze:Witam!
Proszę o podpowiedz. Usiłuję zarejestrowac się na portalu findagrave i mam problem z wpisaniem kodu aktywacyjnego. Co nalezy tu wpisac. Z góry dziękuję. Adam
Kod aktywacyjny powinien zostać przesłany na adres mailowy podany przy rejestracji. Mam nadzieję, że się uda.
Pozdrawiam,
Krzysztof Zięcina
Zięcina, Bernatowicz
Witaj Krzysztofie!
Dziękuję bardzo za podpowiedż. Logowanie zakończyło się powodzeniem, ale nie znajduję w wykazie cmentarza:
National Cemetery Ft. Snelling Minnessota
Jeżeli możesz mi pomóc, to chciałbym uzyskac zdjęcie nagrobka mojego przodka:
John Ostrowski
15 maj 1894 - 21 kwiecień 1962
Pochowany w sektorze F1 grób 380.
Cmentarz znajduje się w pobliżu Minneapolis i St. Paul (po stronie południowej).
Serdecznie pozdrawiam. Adam
jamast pisze:Witaj Krzysztofie!
Dziękuję bardzo za podpowiedż. Logowanie zakończyło się powodzeniem, ale nie znajduję w wykazie cmentarza:
John Ostrowski
Cmentarz znajduje się w pobliżu Minneapolis i St. Paul (po stronie południowej).
Cmentarz na szczęście był. Wprowadziłem dane Twojego przodka: http://www.findagrave.com/cgi-bin/fg.cg ... d=50125627. Jeśli jesteś zarejestrowany, wystarczy, że na tej właśnie stronie klikniesz na przycisk "Request-A-Photo", a powiadomienie o zdjęciu przyjdzie bezpośrednio na Twój mail.
Pozdrawiam,
Krzysztof Zięcina
Zięcina, Bernatowicz
Witaj Krzysztofie!
Bardzo dziekuję za tak życzliwe podejście do mojej prośby. Wszystko zrobiłem jak wskazałeś i z niecierpliwością będę czekał na zdjęcie nagrobka. Serdecznie pozdrawiam.
Adam
Ostatnio zmieniony sob 27 mar 2010, 08:38 przez jamast, łącznie zmieniany 1 raz.
jamast pisze:Witaj Krzysztofie!
John Ostrowski
Witaj Krzysztofie!
Dziękuję bardzo za pomoc. To zdjęcie będzie dla mnie jedyną pamiątką jaką będę miał po moim krewnym. Już jest pisane po angielsku podziękowanie dla autora tego zdjęcia. Serdecznie pozdrawiam.
Adam Ostrowski
Panie Krzysztofie chciałbym prosić o pomoc w uzyskaniu zdjęcia grobów moich krewnych. Poniżej podaję dane;
St. Mary's Cemetery - City of Muskegon Laketon Ave.
LAST NAME FIRST NAME CHURCH/INFO BURIAL DATE PLOT/BLOCK
JANKOWSKI Cas 14-Aug-1943 9-1
JANKOWSKI Florence Sacred Heart 13-Mar-1970 5-19-4
JANKOWSKI Jennie,Mrs. 15-May-1959 9-1
JANKOWSKI Teofil 6-May-1959 5-19-4
Będę wdzięczny za wszelką pomoc, bo słaba znajomość angielskiego ogranicza moje poszukiwania.
Pozdrawiam Jacek
Witam!
Panie Krzysztofie mam prośbę. W bazie United States Obittuary Collection odnalazłam nekrolog prawdopodobnie mojej krewnej Stelli Aleksandrowicz zm 22 listopada 2001 w College Station i najprawdopodobniej pochowanej na Colege Station Cemetery 2530 Texas Ave S Collage Station, TX77840. W celu upewnienia się, że jest to poszukiwana przeze mnie osoba, potrzebuję potwierdzenia że jej rodzicami byli Michael (Michał) i Rosa (Rozalia) Aleksandrowiczowie, których grób Pan mi odszukał. Czy ma Pan możliwość sprawdzenia tej informacji?
Pozdrawiam
Jola
jolakp pisze:Witam!
Panie Krzysztofie mam prośbę. W bazie United States Obittuary Collection odnalazłam nekrolog prawdopodobnie mojej krewnej Stelli Aleksandrowicz zm 22 listopada 2001 w College Station i najprawdopodobniej pochowanej na Colege Station Cemetery 2530 Texas Ave S Collage Station, TX77840. W celu upewnienia się, że jest to poszukiwana przeze mnie osoba, potrzebuję potwierdzenia że jej rodzicami byli Michael (Michał) i Rosa (Rozalia) Aleksandrowiczowie, których grób Pan mi odszukał. Czy ma Pan możliwość sprawdzenia tej informacji?
Pozdrawiam
Jola
Aby uzyskać takie potwierdzenie należałoby zerknąć do aktu zgonu. Niestety nie mam dostępu do takich dokumentów.
Krzysztof Zięcina
Zięcina, Bernatowicz