AP w Równem - przelew

Pomoc w poszukiwaniach informacji

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Domino

Sympatyk

AP w Równem - przelew

Post autor: Domino »

Witam,

Zwracam się do Państwa z ogromną prośbą o pomoc. Otrzymałem rachunek na maila z Archiwum Państwowego w Równem (Ukraina) za wyszukanie aktu urodzenia krewnego. Są tam podane dwa konta - walutowe PRIVATBANK na dolary USD oraz do przelewu hrywien. Niestety nie mam pojęcia w jaki sposób mam przelać pieniądze na ich konto. Próbowałem wysłać pieniądze m.in przez TransferGo, jednak w danych przelewu odbiorcy, chce ode mnie numer telefonu powiązanego z numerem konta. Nie mam go jednak. Próbowałem przelew walutowy z mojego banku, ale nie radze sobie z wypełnieniem tych wszystkich rubryk. Proszę o pomoc jak mam wysłać pieniądze w prosty sposób. Dziękuję.
tobiaszboksik

Sympatyk

AP w Równem - przelew

Post autor: tobiaszboksik »

pójść do swojego banku lub przez infolinie
Jarek
Awatar użytkownika
diabolito

Członek PTG

AP w Równem - przelew

Post autor: diabolito »

W obecnej sytuacji tylko infolinia

Pozdrawiam,
Robert
Pozdrawiam serdecznie,
Robert
Elzbietakober

Sympatyk

Post autor: Elzbietakober »

Przelicz rachunek z. Archiwum z hrywien na dolary i tyle dolarów wyślij a oni i tak dostaną w hrywnach.Zrob to przekazem zagranicznym na poczcie /najlepiej na głównej poczcie/Wysyłałam w ten sposób kilka razy do Archiwum w Łucku i wiem że to jest najprościej,bo w banku żądają kodu którego archiwa na Ukrainie nie zamieszczają.Pozdrawiam Elzbieta
Domino

Sympatyk

Dziękuje Pani Elżbieto, ale czy w takim razie nie lepiej zrobić od razu przelew ze złotówek na hrywny, skoro i tak je ostatecznie dostaną?
Elzbietakober

Sympatyk

Tak płacisz złotówkami ale przelicz rachunek na dolary i równowartość dolarów wplacisz.Ja miałam 1579 hrywien to wysłałam równowartość 7 dolarów Pozdrawiam Elzbieta
aka83

Sympatyk
Adept
Kontakt:

Post autor: aka83 »

Jeśli jest możliwość, to poprosić w archiwum o link do płatności kartą Visa lub mastercard. Wtedy uniknie się prowizji
Aneta
Domino

Sympatyk

Pani Elżbieto,
Poczta Polska wykonuje jedynie przekazy pieniężne do Ukrainy z możliwością wypłaty gotówkowej (nie na konto).
Elzbietakober

Sympatyk

Absolutnie nieprawda.Prosze poprosic druk zagraniczny i powieść że chce Pan przekazać pieniądze na konto które jest podane na rachunku otrzymanym z Archiwum.Ja przekazywana trzykrotnie do Archiwum w Łucku / więc niedaleko Równego/Wiem natomiast że w niektórych placówkach w innej dzielnicy miasta pracownicy poczty nie wiedzą jak to się robi.Zycze powodzenia Elzbieta
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję zasobów, informacji”