Schematyzmy galicyjskie

Pomoc w poszukiwaniu publikacji, których nie ma w Bibliotece cyfrowej w Katalogu linków w bazie Nasze książki ; rozmowy o książkach ; Biblioteczka genealoga

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Awatar użytkownika
MP1982

Sympatyk

Schematyzmy galicyjskie

Post autor: MP1982 »

Witam,

poszukuję skanów lub zdjęć z roczników tzw. "Schematyzmów galicyjskich", które nie są dostępne w Internecie (strony www: mtg-malopolska.org.pl & dlibra.kul.pl) lub brak ich w zasobie którejś z polskich bibliotek. Interesujące mnie lata to:
- 1786 (znany mi egzemplarz przechowywany jest w Bibliotece Uniwersyteckiej we Wrocławiu - nie jest zdigitalizowany),
- 1789 (opublikowany przez MTG egzemplarz jest niekompletny, rękopis(!) m.in. nie zawiera listy urzędników w C. k. Urzędach Cyrkularnych z wyjątkiem Lwowskiego; egzemplarz niniejszego rocznika jest częścią zbiorów Węgierskiej Biblioteki Narodowej),
- 1790-91 & 1795 (roczniki: 1792-1794 & 1796 są dostępne na stronie www Mazowieckiej Biblioteki Cyfrowej),
- 1797, 1798 - część wschodnia,
- 1800 - część wschodnia (wiadomo mi, że powyższy rocznik przechowywany jest albo w Centralnym Państwowych Archiwum Historycznym Ukrainy we Lwowie lub w którejś z lwowskich bibliotek),
- 1801 - część wschodnia,
- 1804-1805.

Pozdrawiam,
Michał P.
Pozdrawiam, Michał P.
Awatar użytkownika
Heleonora

Sympatyk

Schematyzmy galicyjskie

Post autor: Heleonora »

Próbowałeś wyszukiwać za pomocą google books?

Pozdrawiam,
Ewa
Awatar użytkownika
MP1982

Sympatyk

Re: Schematyzmy galicyjskie

Post autor: MP1982 »

Heleonora pisze:Próbowałeś wyszukiwać za pomocą google books?

Pozdrawiam,
Ewa
Oczywiście, że tak, inaczej nie pisałbym.

Pozdrawiam,
Michał P.
Pozdrawiam, Michał P.
Acesz82

Sympatyk

Post autor: Acesz82 »

Poszukuje schematyzmow dotyczacych C.K urzedow podatkowych lub C.K Finanzministerium, proste wyszukiwanie nie dalo rezultetow i nie wiem czy jest to gdzies opublikowane podobnie jak w przypadku schematyzmow galicyjskich sadow i kleru, ktore sa w bibliotekach cyfrowych?
sable

Sympatyk

Post autor: sable »

ODPOWIEDZ

Wróć do „Książki, Biblioteki”