Nazwisko: Rynkiewicz
Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=2698&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Dzien dobry.
W parafii Widze na Bialorusi mozna spotkac to nazwisko. Matka mojej prababki byla z domu Rynkiewicz ur. 1810. Pozdrawiam Alina
W parafii Widze na Bialorusi mozna spotkac to nazwisko. Matka mojej prababki byla z domu Rynkiewicz ur. 1810. Pozdrawiam Alina
-
jamiolkowski_jerzy

- Otrzymał podziękowania: 1 time
O jakie nazwisko chodzi? Rynkiewicz czy Ryndin? Nazwisko Ryndin na rodzimie białostockie i występujące wsród katolików mi nie wygląda. Jakiego wyznania był Walenty?
W sumie zbyt mało precyzyjne informacje.
Jeśli jest tak dokładna data urodzenia to najprościej zwrócić sie do USC w Białymstoku z prosbą o odszukanie tego aktu. I dopiero wtedy będzie jasne co i gdzie szukać I ewentualnie pomóc.
W sumie zbyt mało precyzyjne informacje.
Jeśli jest tak dokładna data urodzenia to najprościej zwrócić sie do USC w Białymstoku z prosbą o odszukanie tego aktu. I dopiero wtedy będzie jasne co i gdzie szukać I ewentualnie pomóc.
Moi pradziadkowie nosili nazwisko Rynkiewicz.
Pradziadek Stanisław zmarł w 1961 roku w Białymstoku, prababcia Stefania w 1970 roku.
Mieli piątkę dzieci: Kazimierza, Wincentego, Jadwigę, Mariannę i Reginę.
Niestety nie poznałem nikogo z tych pokoleń. Wiem, że babcia urodziła się w Łapach, zmarła w Warszawie.
Pradziadek Stanisław zmarł w 1961 roku w Białymstoku, prababcia Stefania w 1970 roku.
Mieli piątkę dzieci: Kazimierza, Wincentego, Jadwigę, Mariannę i Reginę.
Niestety nie poznałem nikogo z tych pokoleń. Wiem, że babcia urodziła się w Łapach, zmarła w Warszawie.