Bozenna pisze:Katarzyno,
Napisz podanie o akt slubu po francusku lub po angielsku, podajac dane Wojciecha i Katarzyny (daty urodzenia, miejsca urodzenia, imiona i nazwiska rodzicow).
Dolacz pusta koperte z Twoim adresem i wyslij poczta:
Hôtel de Ville
Service Etat Civil
Place de la Liberté-Cour de Flore
21 000 DIJON
France
Moze sie okazac, ze ten akt slubu juz jest w archiwum, a w takim wypadku merostwo w Dijon Cie o tym poinformuje.
Dzien dobry,
W Poissy, jesli pytasz o miejscowosc w departamencie 78, sa 2 cmentarze, a w okolicy jest ich 10.
Nie, nie ma wyszukiwarki, ale jesli znasz daty i miejsca to mozesz poprosic o ich akty zgonow.
Serdecznosci,
Bozenna
Proponuje prościej. Podaj nazwiska, imiona, daty i miejsca urodzenia ...
Pozdrawiam, Elżbieta Grabowska z d. Cibińska
moje parafie:Cierno Oksa Węgleszyn Nagłowice (świętokrzyskie)
i Wysocice Sieciechowice (małopolskie) okolice
Dzień dobry.
Poszukuję informacji o pochówku mojego pradziadka Franciszka Woszczyny , który zmarł na emigracji, we Francji, w 1935 roku, pracował tam w kopalni. Nie wiem czy dobrze szukam, jestem tu" świeżakiem":)
Adres pod którym mieszkał w roku 1928 to: Dep.pas de Calais Momnea 2 ROUVROY RUE NR 7 MAISON NR 3. Dziękuję za pomoc.
Ostatnio zmieniony wt 31 mar 2020, 16:26 przez elgra, łącznie zmieniany 1 raz.
jaras2020 pisze:Mój przodek mieszkał i zmarł w Méricourt - FRANCJA 5.01.1992.
Czy znajdę gdzieś informacje na ten temat, W internecie, archiwach.
Szanse są większe jeśli podasz o nim więcej informacji.
karrrol08 pisze:Kolejna francuska strona genealogiczna - www.genealogie.com
Dla mnie okazała się niezwykłym źródłem informacji. Znalazłem tam drzewo genealogiczne stworzone przez mojego bardzo dalekiego krewnego z Francji. Byli tam wszyscy potomkowie siostry mojej prababci
Niestety ta baza jest płatna, wiele sie tam nie dowiemy.
Witam
Poszukuję informacji o moim pradziadku i również bracie babci. Pradziadek Stefan Skowron ur. 1896 wyjechal do Francji z prababcia Jozefa Skowron z domu Kiełbik w rejony kopalnii . Slub brali 1923 roku Świętokrzyskie. Stefan z parafii Miedźno syn Jana i Anny z domu Kram. Brat babci Jan (Jean) Skowron urodzil sie we Francji 1926 rok. Prababcia powróciła i tu zmarla. Babcia ktora zostala w Polsce nie miala mozliwosci odszukania brata. I tutaj informacje sie kończą . Czy mozna sprawdzic w bazie nat. Zarówno Stefana jak i Jana Skowron?