Reportaż genealogiczny (43 głosy poparcia)

Programy o tematyce genealogicznej w radiu prasie i telewizji

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech, adamgen

Awatar użytkownika
Edward_Wojtakowski

Nieaktywny
Kontakt:

Reportaż genealogiczny (43 głosy poparcia)

Post autor: Edward_Wojtakowski »

Strefa reportażu, program I Polskiego Radia 03.11.2006, 17:31 - 17:57

„W poszukiwaniu korzeni” rep. Joanny Łatki” Drzewo genealogiczne rodziny.
Igor Strojecki postanowił zrobić drzewo genealogiczne swojej rodziny. Udało mu się dotrzeć do wielu swoich przodków. Zorganizował w warszawskim Muzeum wystawę poświęconą Elżbiecie Barszczewskiej, pokazał też zbiory fotografii swojej rodziny. Dokumentuje historię swojej rodziny z niezwykłym oddaniem i pasją.
Ostatnio zmieniony ndz 19 lis 2006, 15:19 przez Edward_Wojtakowski, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
Młochowski_Jacek

Członek Honorowy
Nowicjusz
Kontakt:

PR program I piątek 17.30 "W poszukiwaniu korzeni"

Post autor: Młochowski_Jacek »

Programu można było wysłuchać poprzez internet . Następnym razem podam link wcześniej ;-)
Awatar użytkownika
Edward_Wojtakowski

Nieaktywny
Kontakt:

"W poszukiwaniu korzeni" (pobierz plik reportażu)

Osoby, które wysłuchały wczorajszego genealogicznego reportażu mogą wysłać swą opinię na adres autorki
red. Joanna Łatka joanna.latka@polskieradio.pl
adres jej strony: http://www.polskieradio.pl/trojka/ludzie/latka.asp

Plik z reportażem "W poszukiwaniu korzeni" (9,5 MB) można już pobrać ze strony Konkurs na Reportaż Miesiąca Listopada http://www2.polskieradio.pl/reportaz/re ... sp?id=3539

Pliki z audycjami PR można pobierać na swój komputer i przesłuchiwać je za pomocą programu Windows Media Player w dowolnym terminie.
Awatar użytkownika
Młochowski_Jacek

Członek Honorowy
Nowicjusz
Kontakt:

"W poszukiwaniu korzeni" (pobierz plik reportażu)

Wysłuchałem reportażu ponownie i zagłosowałem. Może będzie więcej reportaży na temety genealogiczne.
Awatar użytkownika
Edward_Wojtakowski

Nieaktywny
Kontakt:

Czy "W poszukiwaniu korzeni" reportażem miesiąca?

Na portalu Polskiego Radia trwa głosowanie na reportaż miesiąca listopada. Na liście nominowanych znajduje się 6 reportaży. Dotychczas na reportaż "Pogodny Anioł Śmierci" oddano 14 głosów, a na reportaż "W poszukiwaniu korzeni" 9 głosów.

Głosować można do 7 grudnia na stronie http://www2.polskieradio.pl/reportaz/re ... sp?id=3539

Ze strony tej można pobrać plik z reportażem na swój komputer i przesłuchiwać za pomocą programu Windows Media Player w dowolnym terminie. Bardzo ciekawe są komentarze osób głosujących na reportaż "W poszukiwaniu korzeni".
Awatar użytkownika
Młochowski_Jacek

Członek Honorowy
Nowicjusz
Kontakt:

Czy "W poszukiwaniu korzeni" reportażem miesiąca?

Wynik powinien nam powiedzieć, jak duże jest zainteresowanie genealogią nie dotyczącą własnej rodziny. A może to zainteresowanie jutrzejszymi wyborami samorządowymi odsuwa temat w cień?
Awatar użytkownika
Edward_Wojtakowski

Nieaktywny
Kontakt:

Reportaż genealogiczny przegrywa (tylko 12 głosów poparcia)

Jeszcze tylko 3 tygodnie na portalu Polskiego Radia można głosować na reportaż listopada. Na "W poszukiwaniu korzeni" oddano dotychczas 12 głosów, czyżby pozostałym genealogom ten reportaż się nie podobał? Wyprzedza go inny reportaż, na który oddano już 20 głosów. Zwycięski reportaż będzie w styczniu uczestniczył w głosowaniu na reportaż roku.

strona reportażu genealogicznego http://www2.polskieradio.pl/reportaz/re ... sp?id=3539

ogólne wyniki głosowania http://www2.polskieradio.pl/reportaz/re ... =11&r=2006
Awatar użytkownika
Janusz_Laskowski

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Janusz_Laskowski »

Witam
Drogi Edwardzie machina ruszyła. Poprosiłem wszystkich moich co słuchali audycje o wpisy. Osobiście uważam, że audycja była super nagrana.
Pozdrawiam Janusz Laskowski
Awatar użytkownika
Młochowski_Jacek

Członek Honorowy
Nowicjusz
Kontakt:

Reportaż genealogiczny (36 głosów poparcia)

Wynik się poprawia. Obecnie największe szanse na reportaż roku ma "W oparach adrenaliny" Ewa Michałowska 03.01.2006 - 76 głosów, ale jak to mówią "Jeszcze nie wieczór"
Awatar użytkownika
Adam_Kalemba

Sympatyk
Adept

Post autor: Adam_Kalemba »

Witam
Na reportaż oczywiście zagłosowałem i dostałem potwierdzenie że są już 43 głosy.
Pozdrawiam Adam Kalemba
Awatar użytkownika
Młochowski_Jacek

Członek Honorowy
Nowicjusz
Kontakt:

Mam nadzieję, że "nasz" reportaż wygra i dzięki temu więcej będzie się mówiło o genealogii w radiu prasie i telewizji. Zachęcam wszystkich którzy nie słuchali tej ciepłej opowieści do skorzystania z linków w tym wątku i odsłuchaniu go z pliku. http://www2.polskieradio.pl/reportaz/re ... sp?id=3539 A jeśli się Wam również spodoba oceńcie go.
Awatar użytkownika
Ordyczyńska_Anna

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: Ordyczyńska_Anna »

Słuchając tego pięknego reportażu, wydaje mi się, że to opowieść o realizowaniu mojej pasji genealogicznej. Odkrywanie tajemnic rodzinnych wciąga jak narkotyk. Szukamy pozytywnych informacji, ale ja zbieram wszystkie, także anegdoty rodzinne, wyciągam od rodzinny także te skrywane, wstydliwe. Sukcesem jest to, że poszukiwaniem korzeni zaraziłam kilka osób w rodzinie i wśród przyjaciół.
Awatar użytkownika
Janusz_Laskowski

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Janusz_Laskowski »

Witam
I tak to się skończyło:

Cytat:
Bardzo przepraszamy wszystkich zainteresowanych plebiscytem na reportaż za wprowadzenie w błąd. Konkurs na reportaż roku formalnie nie jest prowadzony od czerwca 2006 r. Z przyczyn technicznych, pomimo zakończenia konkursu, strona umożliwiająca głosowanie funkcjonowała w dalszym ciągu. Wszystkim bardzo dziękujemy za udział w głosowaniach i jeszcze raz przepraszamy.

źródło: http://www2.polskieradio.pl/reportaz/re ... onkurs.asp

Brak słów. Pozdrawiam Janusz Laskowski
Awatar użytkownika
Goś_Edmund

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: Goś_Edmund »

Januszu!
Samo życie! :? :oops: Ale to co poszło w eter znalazło napewno wielu odbiorców i możliwe, że wśród nich pojawią się Ci z nieuleczalną chorobą zwaną genealogia. :P I dołączą do nas.
A że któryś raz z kolei media zawodzą (vide: start strony sekrety rodzinne) to już zaczyna być nudne. :(
Edek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Genealogia w mediach”