GenBaza - Metryki Genpolu

Realizowane i pożądane inicjatywy genealogiczne

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

kowalczyk

Sympatyk

Re: Prośba o Gen Bazę

Post autor: kowalczyk »

Bardzo dziękuję za szybką pomoc, a czy byłaby możliwość sprawdzenia czy w księgach ślubów za lata około 1890 -1900 występują dwa poniższe zestawienia osób: 1- Szczęsny Tomasz i Marianna zd. Oleszek 2- Jan Nawojski i Apolonia zd. Tużnik. Liczę na wyrozumiałość osób mających dostęp do Gen Bazy. Pozdrawiam- Grzegorz.
adamrw

Sympatyk

Post autor: adamrw »

Na szybko patrząc nie ma takich kombinacji nazwisk.
Jest tylko Nawojski Gabriel i Helena Półtorak w Glinianach.
Adam
Poszukuję informacji o "urodzonych" Wasilewskich z terenów obecnej Litwy i północnej Białorusi oraz o rodzinie Frost z Pińska.
kowalczyk

Sympatyk

Post autor: kowalczyk »

Dziękuję za poświęcony czas, proszę już nie sprawdzać. myślałem, że w Gen Bazie jest wyszukiwarka nazwisk. Pozdrawiam- Grzegorz
szym.patrycja

Sympatyk

Post autor: szym.patrycja »

Dzień dobry,

raczkuję w tworzeniu drzewa genealogicznego mojej rodziny i stale poszukuję nowych informacji, głównie w zasobach internetowych. Jestem pełna uznania dla Państwa pracy w indeksacji metryk, które dały mi światełko w tunelu do dalszych poszukiwań. Niemniej jednak, mam problem w odnalezieniu w zasobach metryki.genbaza.pl dwóch interesujących mnie aktów. Od kilku dni przeglądam skany w poszukiwaniu aktu małżeństwa z 1934 r. (23 ra) Marcina Szymańskiego i Katarzyny Gad z parafii w Połańcu oraz aktu zgonu z 1943 r. (156) Marcina Szymańskiego z parafii Połaniec. Gdyby ktoś z Państwa pomógł i naprowadził mnie na folder z tymi aktami byłabym bardzo wdzięczna.
ElżbietaS

Sympatyk

Nie otwiera się skan z metryką ślubu

Post autor: ElżbietaS »

Dzień dobry.
Mam problem z otworzeniem skanu z Genbazy ( 322705 jpg) z metryką ślubu Nr 11 z 1911 roku miejsce Moczydło parafia Książ Mały woj. małopolskie Wiktorii Sobuń c. Franciszka Soboń i Stefanii Tekli z d. Chyc i Józefa Borkowskiego syna Jana i Małgorzaty z d. Dzienia. Zgłosiłam ten akt do tłumacza ale niestety i tłumacz go również nie otworzył. Czy ktoś może mi pomóc? Z góry dziękuję.
Elżbieta S.
ElżbietaS

Sympatyk

Nie otwiera się skan z metryką ślubu

Post autor: ElżbietaS »

Dzień dobry.
Mam problem z otwarciem skanu z metryką ślubu z Genpolu Nr 11 z 1911 r. miejsce Moczydło parafia Książ Mały woj. małopolskie Wiktorii Sobuń córki Franciszka Soboń i Stefanii Tekli z d. Chyc z Józefem Borkowskim. Skanu z Genbazy z aktem Nr 11 (322705 jpg)nie otworzył również tłumacz. Czy ktoś jest mi w stanie pomóc?
Dziękuję z góry.
Elżbieta S.
Awatar użytkownika
Ćwikliński_Leszek

Nieaktywny
Mistrz
Kontakt:

Post autor: Ćwikliński_Leszek »

szym.patrycja pisze:Dzień dobry,

Od kilku dni przeglądam skany w poszukiwaniu aktu małżeństwa z 1934 r. (23 ra) Marcina Szymańskiego i Katarzyny Gad z parafii w Połańcu.

Dzień dobry.
Mam problem z otworzeniem skanu z Genbazy ( 322705 jpg) z metryką ślubu Nr 11 z 1911 roku miejsce Moczydło parafia Książ Mały woj. małopolskie Wiktorii Sobuń c. Franciszka Soboń i Stefanii Tekli z d. Chyc i Józefa Borkowskiego syna Jana i Małgorzaty z d. Dzienia. Zgłosiłam ten akt do tłumacza ale niestety i tłumacz go również nie otworzył. Czy ktoś może mi pomóc? Z góry dziękuję.
Elżbieta S.
http://metryki.genbaza.pl/genbaza,detail,284752,151
ostatni na tej stronie nr.23
Akt zgonu jest z 1943r i będzie widoczny za trzy lata (RODO)

Poprawiłem również wyświetlanie zdjęć w parafii Książ Mały.

pozdrowienia
Leszek
mobuff

Sympatyk

Post autor: mobuff »

Ćwikliński_Leszek pisze: Akt zgonu jest z 1943r i będzie widoczny za trzy lata (RODO)
Czyli dopiero po 80 latach można szeroko udostępniać podobne dokumenty?

Mam jeszcze jedno pytanie: czy jest szansa, żeby w genbazie pojawiła się druga część księgi z 1935 (śluby)? 1935 kończy się na kwietniu.
http://metryki.genbaza.pl/genbaza,list,312313,1
// Monika //
jerkre

Sympatyk
Ekspert

Post autor: jerkre »

mobuff pisze: Mam jeszcze jedno pytanie: czy jest szansa, żeby w genbazie pojawiła się druga część księgi z 1935 (śluby)? 1935 kończy się na kwietniu.
http://metryki.genbaza.pl/genbaza,list,312313,1
USC się kłania dla takich dokumentów
pozdrawiam serdecznie, Jurek
W kręgu moich zainteresowań nazwiska: Bąkowski, Buczkiewicz, Kręcisz, Pawlicki, Sajkiewicz, Skuta
mobuff

Sympatyk

Post autor: mobuff »

Czyli? a, be, czy ce?
a) w najbliższym czasie nie,
b) raczej nie ma szans w ciągu najbliższych 10 lat,
c) pojawi się tylko przypadkiem.
// Monika //
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Arek_Bereza »

Ani a ani b ani c :)
Zobacz co jest w zasobie archiwum
https://szukajwarchiwach.pl/search?q=Kl ... PEro%3Apra
Żeby się pojawiło w genbazie musi pojawić się w AP mówiąc w uproszczeniu. Potem ktoś musi to sfotografować i opublikować. Jak widać jest kilka niewiadomych. Stąd słuszna uwaga Jurka, jest w USC.
Madi1978

Sympatyk

Post autor: Madi1978 »

Dzień dobry
Czy mogę prosić o sprawdzenie czy znajdują się na Genpolu Księgi z Dąbrowy Górniczej z 1902 rok poszukuje Aktu Zgonu mojej prababki

Dziękuje

Pozdrawiam
Magdalena
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert

a byłaś Ty kiedyś Magdaleno na genbazie ? :)
to jest dość regionalna baza (nawet makroregionalna :) )ale bez przesady

możesz zamówić mailem ten AZ z 1902 w AP Katowice
https://szukajwarchiwach.pl/search?q=d% ... PEro%3Apra
Madi1978

Sympatyk

Post autor: Madi1978 »

Dzieńkuje
Chociaż moze nie precyzyjne napisałam. Na genbazie niestety nie znalazłam...nie pokazyje mi sie AP Katowice moze żle szukam...
Co do AP Katowice wiem, że możnazsmówić mailem dokument, miałam poprostu nadzieje ze gdzieś noze są distępne skany
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert

Dobrze szukasz, w genbazie nie ma AP Katowice. Ja tego nie widzę online, ani szukajwarchiwach ani familysearch
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inicjatywy genealogiczne”