Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję Nazwiska „Moje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin
witaj, mój ojciec to Mieczysław Baraniec, syn Pawła i Józefy (Trzebuniak), z kolei Józefa była córką Klemensa Trzebuniaka i Kunegundy Gancarczyk.. przynajmniej tak coś ojciec wspominał.. przeczytal na tej stronie ze Klemens Trzebuniak byl ułanem, czy to ten Klemens o którym pisze teraz? znalazłam tez informacje na pewnej amerykanskiej stronie ze Klemens i Franciszek Trzebuniak przypłyneli do stanów w 1914 roku.. jesli mozesz odpisz cos prosze na ten temat.
Jeśli chodzi o Kozinów.
Mój dziadek Bronisław Kozina syn Magdaleny zd. Zając i Karola. Niestety więcej nie mogę powiedziec. Mieszkali hm...jak to napsiac w Zawoi w centrum zaraz jest cmentarz. Miał braci: Władysława, Juliana, Zygmunta, Kazimierza i siostrę Emalię.
Ogólnie to w Zawoi jest wiele rodzin o nazwisku Kozina, dlatego często szukanie w Zawoi tego nazwiska to jak igła w stogu siana.
Witam! Moja siostra jest zmężna za Stanisława Baranca syna Janiny. Rodzina ta (Barańców) pochodzacych z Zawoji zamieszkałana Dolnym Śląsku. Moi mieszkają we Wrocławiu. Siostrzenica Natalia (szukaj w naszej-klasie) robiła wstęp do genealogi rodzinnej.
Dzien dobry, nie umiem duzo pisac po polsku ale szukam rodzina Piergies od Zawoja. Muj dziadek sie uzenil z pana Mazur Czy chtos moze mi pomoc ? Zyjem w Hiszpani i szukam gdzie mozem znalasc archiwum od Zawoja starsze od 100 lat. Dzienkuje.
Janina.
dzien dobry, dziekuje za informacii i naprawda szukam dokladnie archiwum od Zawoja kolo Skawica i Sucha Beskidzka
i tez wzystko o rodzina Piergies
dzienkuje
Janina