Drodzy Panowie, już precyzuję o jaki dokładnie projekt tu chodzi! Możliwe, że tak pobieżny opis faktycznie nie pozwalał zbyt dokładnie odpowiedzieć na moje pytania, ale muszę przyznać, że wiele interesujących odpowiedzi już otrzymałem, więc bardzo mnie to cieszy, że są osoby chętne do pomocy
Co do celu projektu, to rzeczywiście chodzi tutaj o aplikację - w założeniu internetową i mobilną. Ale nie ma to być kolejny program genealogiczny do tworzenia drzewa, bo dobrze wiemy, że takich jest już bardzo wiele i nie ma sensu wymyślać koła na nowo. Ta aplikacja będzie dedykowana dla twórców już istniejących drzew, dostarczając im możliwości, których być może brakuje w tradycyjnych programach genealogicznych. Sam również tworzę drzewo rodzinne i pomysł ten zrodził się z chęci zaspokojenia własnych dodatkowych potrzeb, których nie mogły zaoferować mi inne programy. Z czasem pomyślałem jednak, że taka aplikacja mogłaby być interesująca również dla innych osób, dlatego postanowiłem zasięgnąć opinii ludzi "wkręconych" w ten temat podobnie jak ja, aby lepiej poznać potrzeby potencjalnych odbiorców tego projektu i aby stworzyć taki produkt, który przyda się nam wszystkim - stąd też powyższa ankieta. Proszę mi wierzyć, że zestaw pytań jest dokładnym odzwierciedleniem informacji, które są mi do dalszej pracy potrzebne, dlatego bardzo dziękuję za już przesłane odpowiedzi i równocześnie zachęcam do przesyłania kolejnych (jeżeli któremuś z Panów ten opis nieco lepiej rozjaśnił kontekst zagadnienia, proszę się nie krępować z wykonaniem ankiety ponownie)
Pozdrawiam,
Marcin