Nazwisko: Lemański

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen

Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=2649&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Awatar użytkownika
cichocka.karolak

Sympatyk

Post autor: cichocka.karolak »

Witam, moja pra-prababcia nazywała się z domu Lemańska-w 1867 r. urodziła moją prababcię w Sompolnie,może jest coś wspólnego.-Pozdrawiam
Marszycki

Sympatyk

Post autor: Marszycki »

Małżeństwo Lemańskiej z Jerzmanowskim.Początek XIX wieku a Lemańska prawdopodobnie zmarła w Praszce.Proszę o kontakt.
Stefan
plisst@poczta.onet.pl
Awatar użytkownika
Dobrzyńska_Anna

Sympatyk
Adept

Post autor: Dobrzyńska_Anna »

Witam

Moja prababcia była z domu Lemańska.Mój dziadek urodził się w Gójsku pow.sierpecki i pewnie tam mieszkali Lemańscy
Pozdrawiam
Ania
Ostatnio zmieniony ndz 02 lut 2014, 13:31 przez Dobrzyńska_Anna, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
jakozak

Sympatyk
Adept

Post autor: jakozak »

Witam.
Na cmentarzu w Żyrzynie koło Puław znajduje się nagrobek albo sam "pomnik" z nazwiskiem Kazimierz Lemański stracony 6.03.1944. Czy chce Pan zdjęcie?
Jola Kozak
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Marszycki

Sympatyk

Post autor: Marszycki »

Dziekuję ale ów Kazimierz nie jest mi znany.Nie wiem też czy ma cos wspólnego z Lemańskimi których szukam.
Poszukuje miejsca zawarcia małżeństwa przez Kunegundę córkę Józefa h.Bukowczyk legit. w 1790 roku i Piotra Jerzmanowskiego herbu Dołęga.Slub w w okresie 1800-1814 prawdopodobnie gdzieś w Wielkopolsce.
Stefan
Jan.k_c

Nieaktywny
Nowicjusz

Post autor: Jan.k_c »

dd
Ostatnio zmieniony ndz 19 sty 2025, 19:42 przez Jan.k_c, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
rozek19

Członek PTG
Kontakt:

Post autor: rozek19 »

lucastes

Re: Nazwisko: Lemański

Post autor: lucastes »

Dobrzyńska_Anna pisze:Witam

Moja prababcia była z domu Lemańska.Mój dziadek urodził się w Gójsku pow.sierpecki i pewnie tam mieszkali Lemańscy
Pozdrawiam
Ania
Witam,
Lemańscy - gałązka mojej rodziny także pochodzi z okolic Gójska. Jak miała na imię Twója babcia i w którym roku się urodziła?
Awatar użytkownika
Dobrzyńska_Anna

Sympatyk
Adept

Post autor: Dobrzyńska_Anna »

Witam,
Moja prababcia miała na imię Anna zd.Lemańska ur.1889r. była córką Mikołaja i Antoniny z d.Janiszewska(lub Aniszewska).Antonina była drugą żoną Mikołaja (1-a to Julianna z d.Laskowska).Mikołaj miał łącznie 12 dzieci. Gałąź rodziny Lemańskich mam do 1730 roku
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Tomasz_Lenczewski

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 1 time
Kontakt:

Post autor: Tomasz_Lenczewski »

Lemańscy właściciele Bratoszewic pod Łodzią przed Rzewuskimi, z którymi są skoligaceni. Zapewne zna Pan monografię Bratoszewic?
Awatar użytkownika
Bozenna

Sympatyk
Nowicjusz
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: Bozenna »

Dzien dobry,
Bronislawa Lemanska, urodzona okolo 1890-ego roku, poslubila Mateusza Mariana Cybulskiego (linia Franciszka, przez Karola i Antoniego Izydora Rocha). Mieszkali w Oszmianie.
Linie Cybulskich mam opracowana, ale nigdzie nie znalazlam sladow Bronislawy Lemanskiej.
Czy byla linia Lemanskich na Bialorusi?
Pozdrawiam,
Bozenna
przemko20161

Sympatyk

Post autor: przemko20161 »

Witam

Lemańskich widziałem w parafii Stary Sambor

Przemek
lipski1818

Sympatyk

Post autor: lipski1818 »

Witam

Jadwiga Ottomanska zd. LEMAŃSKA zm. 1830 Kutno wcześniej mieszkała w Poznaniu.

Pozdrawiam
Pawel
lucastes

Post autor: lucastes »

Dobrzyńska_Anna pisze:Witam,
Moja prababcia miała na imię Anna zd.Lemańska ur.1889r. była córką Mikołaja i Antoniny z d.Janiszewska(lub Aniszewska).Antonina była drugą żoną Mikołaja (1-a to Julianna z d.Laskowska).Mikołaj miał łącznie 12 dzieci. Gałąź rodziny Lemańskich mam do 1730 roku
Pozdrawiam Ania
Dziękuję. W latach od 1800 nie znalazłem Mikołaja. Czy we wcześniejszych pokoleniach znalazłaś Marcina Lemańskiego (ur. 1821) lub jego ojca także Marcina?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”