Świerniak/Świrniak/Dumiak/Pielech/Magur/Banaszewsk/Psiuk/Duń

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Awatar użytkownika
Świerniak_Kazimierz

Sympatyk

Post autor: Świerniak_Kazimierz »

Poszukuję osób o nazwiskach : Dumiak -- Dumniak ,bo to nazwisko panieńskie ś.p. mojej mamy urodzonej w roku 1932 we wsi Rychcice pow.Drohobycz woj.Lwów .Mój pradziadek Michał Dumiak ur.1833 prawdopodobnie na Podolu i prawdopodobnie we wsi Bosyry pow.Husiatyn lub Kopyczyńce woj.Tarnopol .Pradziadek był C.K. Komendantem Żandarmerii w Stryju ,Samborze i Drohobyczu ,gdzie ożenił się z Jadwigą Banaszewską ze wsi Rychcice pow.Drohobycz i mieli syna (mój pradziadek) Władysław Dumiak ur 1882 i zm.1940 Rychcice i córkę Helenę po mężu Bosak ur.1884 zm.1940 Rychcice pow.Drohobycz woj.Lwów .W Polsce mieszka ok. 20 osób o tych nazwiskach
Awatar użytkownika
Świerniak_Kazimierz

Sympatyk

Witam ! To nazwiska moich przodków : Świerniak -- Świrniak -- Dumiak - Pielech -- Magur -- Banaszewski -- Koryk -- Duń -- Psiuk zamieszkałych we wsi i gminie Rychcice pow.Drohobycz woj.Lwów za czasów I i II R.P.
Awatar użytkownika
Świerniak_Kazimierz

Sympatyk

Edward Dumiak ur.1949

Poszukuję kuzyna Edwarda Dumiak syna Antoniego i Zofii urodzonego w roku 1949 a zamieszkałego do wyprowadzki w nieznane we wsi Drzonów obecnie gmina Świdnica pow. Zielona Góra woj.Lubuskie
Awatar użytkownika
ttunin

Sympatyk

Post autor: ttunin »

Kazimierzu.
Ela ze Szczecina pracowicie wyszukuje na Allegro ciekawe genealogicznie pozycje,które umieszcza na Forgen-ie. I pod pozycją 1056 (wg jej numeracji) widnieje:
1056-Świrniak (brat babci Dranowskiej) /Lwów 1919
http://www.allegro.pl/item961870930_wp_..._1919.html
Może się przyda ? Kto wie ?
Tadeusz
Widzę, że adres się nie odpala a więc wejdź na Forgen i temat;
Allegro - interesujące aukcje (wątek wewnętrzny) i strona 11 ,wpis z 19.03. godz.23,35
Awatar użytkownika
Świerniak_Kazimierz

Sympatyk

ttunin pisze:Kazimierzu.
Ela ze Szczecina pracowicie wyszukuje na Allegro ciekawe genealogicznie pozycje,które umieszcza na Forgen-ie. I pod pozycją 1056 (wg jej numeracji) widnieje:
1056-Świrniak (brat babci Dranowskiej) /Lwów 1919
http://www.allegro.pl/item961870930_wp_..._1919.html
Może się przyda ? Kto wie ?
Tadeusz
Widzę, że adres się nie odpala a więc wejdź na Forgen i temat;
Allegro - interesujące aukcje (wątek wewnętrzny) i strona 11 ,wpis z 19.03. godz.23,35
Witam ! Dziękuję za każde informacje o nazwiskach Świerniak i Świrniak tylko gdy nie slyszalem o Pani Dranowskiej a mozliwe to tez daleka rodzina , bo obecnie w Polsce mieszka tylko 270 osób o nazwiskach Świerniak i Świrniak .Pozdrawiam Kazimierz Świerniak vel Świrniak ze Szczecina potomek ze wsi Rychcice pow.Drohobycz woj.Lwów
Szyszka_Kinga

Re: Świerniak/Świrniak/Dumiak/Pielech/Magur/Banaszewsk/Psiuk/Duń

Post autor: Szyszka_Kinga »

Świerniak_Kazimierz pisze: sob 20 cze 2009, 11:20 Witam ! To nazwiska moich przodków : Świerniak -- Świrniak -- Dumiak - Pielech -- Magur -- Banaszewski -- Koryk -- Duń -- Psiuk zamieszkałych we wsi i gminie Rychcice pow.Drohobycz woj.Lwów za czasów I i II R.P.
Witam mam pytanie na temat nazwiska Psiuk czy znane są imiona osób posiadających to nazwisko? I czy jest możliwe, iż te osoby mogły wyprowadzić się za tamtych czasów gdzieś do Polski? Jeżeli jest taka możliwość to wydaje mi się że coś mogę wiedzieć. Pozdrawiam!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”