Dąbrowski, Wierzchowski, Kossakowski, Zaremba - proszę pomoc

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Edyta

Dąbrowski, Wierzchowski, Kossakowski, Zaremba - proszę pomoc

Post autor: Edyta »

Temat: "Pomoc-nazwiska Dąbrowski, Wierzchowski, Kossakowski, Zaremba"
*

Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Poszukuję informacji na temat rodzin z woj.podlaskiego, dawniej łomżyńskiego o nazwiskach: Dąbrowscy, Kossakowscy (głównie z miejscowości: Boruty, Faszcze, Jabłonka Kościelna) oraz Ślesińscy, Zarembowie (z uwzględnieniem miejscowości: Rosochate, Konopki, Obremskie). Ponadto interesują mnie losy rodziny Wierzchowskich z woj.lubelskiego, prawdopodobnie z miejscowości Wierzchowiny).
Edyta

* moderacja tematu [Sianin_1948]
anna_boryszewska

Pomoc-nazwiska Dąbrowski, Wierzchowski, Kossakowski, Zaremba

Post autor: anna_boryszewska »

mój pradziadek pochodził z woj. podlaskiego a dokładnie ze Słucza i nazywał się Stanisław Dąbrowski
Ania
Wierzchowski

Sympatyk

Post autor: Wierzchowski »

Witam serdecznie,

Moja rodzina pochodzi z pod wieliczki , niemniej jednak brak do około XVIII wieku innych rodzin o tym nazwisku w tej okolicy. Domniemam iż sprowadziła się z okolic małoszyc, gdzie mieszka duża gałąź Wierzchowskich przybyła właśnie z Lubelszczyzny.
Zareba81

Sympatyk

Post autor: Zareba81 »

Mój 6razy pradziadek Józef Zaremba pochodził z miejscowości Rosochate Kościelne.
Damian
Awatar użytkownika
tomaszi

Nieaktywny
Nowicjusz
Kontakt:

Re: Dąbrowski, Wierzchowski, Kossakowski, Zaremba - proszę p

Post autor: tomaszi »

Edyta pisze:Temat: "Pomoc-nazwiska Dąbrowski, Wierzchowski, Kossakowski, Zaremba"
*

Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Poszukuję informacji na temat rodzin z woj.podlaskiego, dawniej łomżyńskiego o nazwiskach: Dąbrowscy, Kossakowscy (głównie z miejscowości: Boruty, Faszcze, Jabłonka Kościelna) oraz Ślesińscy, Zarembowie (z uwzględnieniem miejscowości: Rosochate, Konopki, Obremskie). Ponadto interesują mnie losy rodziny Wierzchowskich z woj.lubelskiego, prawdopodobnie z miejscowości Wierzchowiny).
Edyta

* moderacja tematu [Sianin_1948]
Baza indeksów ksiąg metrykalnych oraz staropolskich ksiąg sądowych
https://indeksy.projektpodlasie.pl/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”