Suserz i Nałęczów - rodzina Kucharskich

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

rpiwko

Sympatyk

Post autor: rpiwko »

Dzień dobry,
Mam kilka pytań z prośbą o ewentualną odpowiedź.
Poszukuję śladów rodziny rodziny Kucharskich i przyznaję,
że dzięki wskazówkom na forum odnalazłem kilka przydatnych narzędzi, np. metryki!!! Dzięki, którym z kolei uzupełniłem kilka luk w historii tej rodziny.

Obecnie przyglądam się losom Jakuba Kucharskiego, powstańca listopadowego. Po powrocie z Moraw przebywał w okolicach Łowicza (Suserz).
Tam doczekał przyjścia na świat pierwszego syna Józefa (akt urodzenia nr 41 z 1842 r.). Niestety skan dokumentu znajduje się w Archiwum Diecezjalnym w Łowiczu. Rozumiem, że w takiej sytuacji należy poprosić o ewentualne wykonanie kopii aktu. Chciałbym zobaczyć, czy w dokumencie nie wspomniano o zawodzie ojca.

Drugi syn o imieniu Kazimierz Jan Nepomucen miał urodzić się w 1838 r. również w Suserzu. Niestety w dostępnych wyszukiwarkach internetowych nie znalazłem. Pewnie jest błąd w relacji - inna data, inne miejsce urodzenia.

Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące Nałęczowa.
Tam właśnie w dniu 5 sierpnia 1856 r. miał umrzeć Jakub.
Czy może ktoś z Państwa przeglądał tamtejsze materiały?

Z ukłonami i pozdrowieniem
Robert
Marcin.Rybicki

Sympatyk

Post autor: Marcin.Rybicki »

Akt zgonu Jakuba Kucharskiego nr 23 https://szukajwarchiwach.pl/35/1650/0/2 ... 9I5ziBet-g
rpiwko

Sympatyk

Post autor: rpiwko »

Dzięki,
a myślałem, że jeżeli chodzi i internet sprawdziłem wszystko.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”