Archiwa z Bielska-Białej i okolic

Informacje genealogiczne dostępne w Internecie – linki do zasobów, których nie ma w Bibliotece cyfrowej w Katalog linków lub w wątkach tematycznych na tym podforum. Przed wysłaniem zapytania o nazwisko lub parafię, proszę sprawdzić wątki na podforum tematycznym: Poszukuję osób, rodzin oraz Poszukuję parafii, miejscowości

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie, adamgen

Alan_Jakman

Członek PTG
Adept
Kontakt:

Post autor: Alan_Jakman »

Osoby poszukujące przodków w Bielsku-Białej i okolicach zapraszam na stronę https://bielskowarchiwaliach.wordpress.com/. W poszczególnych zakładkach dotyczących różnych miejscowości umieściłem niektóre sfotografowane przeze mnie w ostatnich kilku latach archiwalia, które mogą być pomocne w Waszych badaniach. Wszystko udostępnione w plikach PDF jako całe sygnatury. Proszę o chwilę cierpliwości przy otwieraniu. Niektóre pliki ważą ok. 1 gb.

Dziś dodałem księgi dot. ewangelików z Białej, spisy ludności/meldunkowe z Lipnika i wykazy rolników z Mikuszowic.
Ostatnio zmieniony ndz 26 kwie 2020, 07:14 przez Alan_Jakman, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam,
Alan Jakman

Periodyk genealogiczny
More Maiorum
Lis_Tad

Sympatyk

Post autor: Lis_Tad »

Dzień dobry,

Gratulując uruchomienia strony, czy można poznać jaki zakres archiwaliów ma Pan zeskanowany z Bielska?
Alan_Jakman

Członek PTG
Adept
Kontakt:

Post autor: Alan_Jakman »

W głównej mierze źródła dotyczące międzywojennej historii Bielska i w mniejszej części Białej. Stricte genealogicznych dokumentów nie mam tak duzo.
Pozdrawiam,
Alan Jakman

Periodyk genealogiczny
More Maiorum
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasoby internetowe”