Łucja Bajon - Kozłowska?
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
- Tomasz_Mierzejek

- Kontakt:
Łucja Bajon - Kozłowska?
Witam.
Bardzo proszę o pomoc.
Wawrzyniec Krakowiak był mężem Julianny Kozioł. Niestety nie mogę znaleźć ich aktu ślubu. Znalazłem pewnego Wawrzyńca, który urodził się we wsi, w której urodziła się córka Wawrzyńca i Julianny. Zapewne to ten Wawrzyniec.
AKT U 65. http://metryki.genbaza.pl/genbaza,detail,107398,8
W akcie zapisano, że jest synem Jana Krakowiaka i Łucji Bajon. Niestety aktu ślubu Jana i Łucji BAJON (W AKCIE URODZENIA WAWRZYŃCA PISAŁO CHYBA "BAJONKI", może to przezwisko?) nie znalazłem, ale za to znalazłem akt ślubu Jana i Łucji KOZŁOWSKIEJ. AKT 22 http://metryki.genbaza.pl/genbaza,detail,107352,5#
I teraz pytanie. Czy Łucja Bajon i Łucja Kozłowska to ta sama osoba, matka Wawrzyńca i żona Jana?
W akcie ślubu: 1822r. Jan l-25; Łucja Kozłowska l-17
W akcie urodzenia Wawrzyńca: 1832r. Jan l-36; Łucja Bajon l-30?
Lata się prawie zgadzają (trochę ta Łucja nie pasuje)
Bardzo proszę o pomoc.
Wawrzyniec Krakowiak był mężem Julianny Kozioł. Niestety nie mogę znaleźć ich aktu ślubu. Znalazłem pewnego Wawrzyńca, który urodził się we wsi, w której urodziła się córka Wawrzyńca i Julianny. Zapewne to ten Wawrzyniec.
AKT U 65. http://metryki.genbaza.pl/genbaza,detail,107398,8
W akcie zapisano, że jest synem Jana Krakowiaka i Łucji Bajon. Niestety aktu ślubu Jana i Łucji BAJON (W AKCIE URODZENIA WAWRZYŃCA PISAŁO CHYBA "BAJONKI", może to przezwisko?) nie znalazłem, ale za to znalazłem akt ślubu Jana i Łucji KOZŁOWSKIEJ. AKT 22 http://metryki.genbaza.pl/genbaza,detail,107352,5#
I teraz pytanie. Czy Łucja Bajon i Łucja Kozłowska to ta sama osoba, matka Wawrzyńca i żona Jana?
W akcie ślubu: 1822r. Jan l-25; Łucja Kozłowska l-17
W akcie urodzenia Wawrzyńca: 1832r. Jan l-36; Łucja Bajon l-30?
Lata się prawie zgadzają (trochę ta Łucja nie pasuje)
TomekM
Pozdrawiam i dziękuję.
Pozdrawiam i dziękuję.
-
Arek_Bereza

- Otrzymał podziękowania: 2 times
Łucja Bajon - Kozłowska?
Ech Tomku, serio nie znalazłeś ich AM ? geneteki użyj i ciekawości świata, dociekliwości 
- Tomasz_Mierzejek

- Kontakt:
Łucja Bajon - Kozłowska?
Znalazłem akt ślubu Jana Krakowiaka i Łucji Kozłowskiej
TomekM
Pozdrawiam i dziękuję.
Pozdrawiam i dziękuję.
-
Arek_Bereza

Łucja Bajon - Kozłowska?
Piszesz:
Wawrzyniec Krakowiak był mężem Julianny Kozioł. Niestety nie mogę znaleźć ich aktu ślubu.
Pytam jak to możliwe, że nie możesz?
Wawrzyniec Krakowiak był mężem Julianny Kozioł. Niestety nie mogę znaleźć ich aktu ślubu.
Pytam jak to możliwe, że nie możesz?
- Tomasz_Mierzejek

- Kontakt:
Łucja Bajon - Kozłowska?
Niestety aktu ich ślubu nie znalazłem, ale znalazłem akt ślubu ich córki. Źle napisałem w poście 
TomekM
Pozdrawiam i dziękuję.
Pozdrawiam i dziękuję.
-
Arek_Bereza

Łucja Bajon - Kozłowska?
wszystko napisałeś dobrze, tylko zrozumieć nie mogę czemu nie możesz znaleźć AM Wawrzyńca i Julianny i dopasowujesz (szczęśliwie z resztą) imiona jego rodziców. Jeśli pytasz czy Łucja Bajon i Łucja Kozioł, Łucja Bosak i Bajak to ta sama osoba - odpowiedź brzmi tak.
Łucja Bajon - Kozłowska?
Kozioł=Kozłowska 99,9% ta sama osoba
Piela=Pielonka
Bajon=Bajonka
mógłbyś poczytać o nazwiskach, zwłaszcza kobiet, kiedyś na Twoją Mamę nie mówiono pani Mierzejek, tylko pani Mierzejkowa
Piela=Pielonka
Bajon=Bajonka
mógłbyś poczytać o nazwiskach, zwłaszcza kobiet, kiedyś na Twoją Mamę nie mówiono pani Mierzejek, tylko pani Mierzejkowa
pozdrawiam
BasiaS
BasiaS
- Tomasz_Mierzejek

- Kontakt:
Łucja Bajon - Kozłowska?
Dziękuję Panu i Pani i obiecuję, że nadrobię wiedzę o nazwiskach 
TomekM
Pozdrawiam i dziękuję.
Pozdrawiam i dziękuję.