Geneteka -- Błędy
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- Mariańska_Małgorzata

- Kontakt:
Problem podobny do zgłaszanego kiedyś. W miejscowości Drozdowo w województwie podlaskim, w indeksach ślubów, w przypadku kobiet w kolumnach nazwiska i imiona dane są czasem zamienione - tzn. w kolumnie nazwisko czasem jest imię, a wtedy w kolumnie imię jest nazwisko
W ten sposób wyszukiwanie danego nazwiska jest utrudnione. Domyślam się, że ten problem trudniej rozwiązać, bo trzeba sprawdzać pojedyncze rekordy...
Pozdrawiam
Małgorzata
Szukam - Piotr Albrecht i Elżbieta Golden - ślub przed 1884 r. - gdzie??
Małgorzata
Szukam - Piotr Albrecht i Elżbieta Golden - ślub przed 1884 r. - gdzie??
Witam.
Dotyczy parafii Miechów -małopolska
zgony 1863-1864 zamiast miejsce- Miechów pojawiają sie Jelonki
Pozdrawiam
Ania B.
Dotyczy parafii Miechów -małopolska
zgony 1863-1864 zamiast miejsce- Miechów pojawiają sie Jelonki
Pozdrawiam
Ania B.
Pozdrawiam Ania Bernat
par.swietokrzyskie:Łopuszno,Przedbórz,Skotniki,Czermno,Ręczno,małopol.Miechów,Koniusza,Czaple W.,Proszowice,podkarp:Jeżowe,Kamień,Bieliny,Łętownia maz.Jasienica,Jelonki,Czermno,Złorotia
par.swietokrzyskie:Łopuszno,Przedbórz,Skotniki,Czermno,Ręczno,małopol.Miechów,Koniusza,Czaple W.,Proszowice,podkarp:Jeżowe,Kamień,Bieliny,Łętownia maz.Jasienica,Jelonki,Czermno,Złorotia
-
Sroczyński_Włodzimierz

[zmieniłem]
Niniejszy post nie jest "prośbą o poprawienie" a samokrytyką-ostrzeżeniem:)
Warszawa-Przemienienia Pańskiego chrzty 1866-1868 zostały wprowadzone ze skorowidzów. Zaczęliśmy wprowadzać z aktów i błędów jest sporo (1/4-1/3), a większość istotnych.
Dane widniejące w genetece zostaną zastąpione właściwymi-docelowymi, mam nadzieję, że do końca kwietnia. Kolejne lata urodzeń (1869-1882) będą wprowadzane z aktów, z pominięciem skorowidzów, więc nie będzie potrzeby takich korekt. Ale potrwa dużo dłużej zanim pojawi się 2/3-3/4 poprawnych rekordów.
Pozdrawiam
Niniejszy post nie jest "prośbą o poprawienie" a samokrytyką-ostrzeżeniem:)
Warszawa-Przemienienia Pańskiego chrzty 1866-1868 zostały wprowadzone ze skorowidzów. Zaczęliśmy wprowadzać z aktów i błędów jest sporo (1/4-1/3), a większość istotnych.
Dane widniejące w genetece zostaną zastąpione właściwymi-docelowymi, mam nadzieję, że do końca kwietnia. Kolejne lata urodzeń (1869-1882) będą wprowadzane z aktów, z pominięciem skorowidzów, więc nie będzie potrzeby takich korekt. Ale potrwa dużo dłużej zanim pojawi się 2/3-3/4 poprawnych rekordów.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob 20 mar 2010, 11:08 przez Sroczyński_Włodzimierz, łącznie zmieniany 1 raz.
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
Jakie oskarzeżenie?
Absolutnie,prosze nie wyciagac takich wniosków.
To była krótka informacja ,bez zbędnego rozwijania tematu.
Nie wiem dlaczego w taki sposób została odebrana.
Pozdrawiam
AniaB.
Absolutnie,prosze nie wyciagac takich wniosków.
To była krótka informacja ,bez zbędnego rozwijania tematu.
Nie wiem dlaczego w taki sposób została odebrana.
Pozdrawiam
AniaB.
Pozdrawiam Ania Bernat
-
Sroczyński_Włodzimierz

może teraz bardziej oddaje to co chciałem przekazać
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
Witam!
@Małgosia
Drozdowo poprawione
@Ania
Z Miechowem sprawa jest troche bardziej skomplikowana. Ktoś tam wrzucił parafię Jelonki (tą z okolicy Ostrowii Mazowieckiej). W związku z tym muszę skontaktować się z obiema paniami, które zrobiły indeksy i uzyskać od nich informacje co i jakie parafie robiły.
Pozdrawiam serdecznie,
Marta Nalazek
@Małgosia
Drozdowo poprawione
@Ania
Z Miechowem sprawa jest troche bardziej skomplikowana. Ktoś tam wrzucił parafię Jelonki (tą z okolicy Ostrowii Mazowieckiej). W związku z tym muszę skontaktować się z obiema paniami, które zrobiły indeksy i uzyskać od nich informacje co i jakie parafie robiły.
Pozdrawiam serdecznie,
Marta Nalazek
- MariaŁopaciuk

- MariaŁopaciuk

-
tobiaszboksik

- bozenabalaw

Geneteka-błędy.
Popełniłam błąd indeksując Krobię i proszę o sprostowanie.
Krobia 1867 urodzenia nr aktu 238 Jest Nikodem Ziemlińki syn Nikodema i Florentyny Gołaś, a powinien być Sylwester Ziemliński syn Nikodema i Florentyny Gołąś.
Przepraszam za moją pomyłkę. Pozdrawiam Bożena Balawender
Krobia 1867 urodzenia nr aktu 238 Jest Nikodem Ziemlińki syn Nikodema i Florentyny Gołaś, a powinien być Sylwester Ziemliński syn Nikodema i Florentyny Gołąś.
Przepraszam za moją pomyłkę. Pozdrawiam Bożena Balawender