Prośba o pomoc - szukam pradziadka w Armii Carskiej cz.1
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
WitajA.Kuba pisze:a czy przypadkiemie trafiłą Pani na nazwoisko Dąbrowski?? wiem z opowieści dziadka, że pradziadek był na wojnie rosyjsko-japońskiej
nazwisko Dąbrowski ujęte jest w T: wykaz nazwisk w wojsku carskim, str. 1 poz. 3
http://www.genealodzy.pl/PNphpBB2-viewt ... 7847.phtml
Joanna z d. Sawicka
Poszukuję : Abramowicz, Grygorczuk, Jaroccy, Sawiccy
Witam serdecznie,
chciałbym uprzejmie poprosić o sprawdzenie nazwiska Kossowski (lub Kosowski, Kososki), zwłaszcza: Jan Kossowski, syn Franciszka i Marianny.
Byłbym niezmiernie zobowiązany:)
Pozdrawiam,
Markus
chciałbym uprzejmie poprosić o sprawdzenie nazwiska Kossowski (lub Kosowski, Kososki), zwłaszcza: Jan Kossowski, syn Franciszka i Marianny.
Byłbym niezmiernie zobowiązany:)
Pozdrawiam,
Markus
Szukam aktu urodzenia Augustyna Cichockiego, syna Jana i Brygidy - ur ok. 1757 - 1763 (najbardziej prawdopodobne: 1762/1763) w ??? oraz aktu małżeństwa Augustyna Cichockiego z ??? - przed 1802 rokiem, a także innych ASC dotyczących Augustyna Cichockiego.
Witaj Agnieszko...niestety emaila nie dostałam od Ciebie...nazwisko zapisałam teraz...krz.enay pisze:Do joannayvona2302
Pani Joanno,
Wysłałam do Pani e-mail z zapytaniem o nazwisko LINNICZENKO.
Piszę na forum, bo do końca nie wiem, czy e-mail został wysłany.
Pozdrawiam,
Agnieszka
Joanna z d. Sawicka
-
Mał_Rottenberg
-
kurowska_ewa

Poszukuję informacji na temat mojego dziadka, Aleksandra Kurowskiego, nie wiem kiedy się urodził ani czyim był synem, ale był w wieku poborowym w roku 1904 -5 i został wcielony do wojska carskiego. Brał udział w wojnie rosyjsko - japońskiej. Będę wdzięczna za każdą informację na jego temat. Może figuruje w dostępnych Tobie wykazach. Wojnę przeżył. Rodzina Kurowskich pochodzi z okolic Łosic, (Hadynów, Pietrusy).
Pozdrawiam
Ewa
Pozdrawiam
Ewa
Witaj MałgorzatoMał_Rottenberg pisze:Witam
Proszę o sprawdzenie nazwiska:
Rottenberg lub Rothenberg, oraz Berżak i Kokociński.
Pozdrawiam
Małgorzata
nie ma potrzeby powtarzania postów
nie natknęłam się na razie na Twoje nazwiska
Joanna z d. Sawicka
-
Janusz_Napiorkowski

Witam serdecznie,
Niewiem czy dobrze trafiłem ale gdzie mogę sprawdzić czy moi pradziadkowie pełnili służbę wojskową mieszkali na terenach kongresówki a póżniej niepodległej Polski. W jakim wieku należało odsłużyć służbę wojskową ?
Proszę o sprawdzenie nazwisk :
Wiśniewski Stanisław
Musiał
Niezabitowski
Figas
Z góry dziękuję
pozdrawiam
Niewiem czy dobrze trafiłem ale gdzie mogę sprawdzić czy moi pradziadkowie pełnili służbę wojskową mieszkali na terenach kongresówki a póżniej niepodległej Polski. W jakim wieku należało odsłużyć służbę wojskową ?
Wiśniewski Stanisław
Musiał
Niezabitowski
Figas
Z góry dziękuję
pozdrawiam
Witaj...jarekf20 pisze:Witam serdecznie,
Wiśniewski Stanisław
Musiał
Niezabitowski
Figas
Z góry dziękuję
pozdrawiam
tutaj dobrze trafiłeś , jeszcze gdybyś usunął swój post z tematu opracowanie nazwisk w wojsku carskim byłoby super .[/list]
Joanna z d. Sawicka
Nazwisko Wiśniewski widnieje na str. 5 poz. 3 w temacie: wykaz nazwisk w wojsku carskim - opracowaniejoannayvona2302 pisze:Witaj...jarekf20 pisze:Witam serdecznie,
Wiśniewski Stanisław
Musiał
Niezabitowski
Figas
Z góry dziękuję
pozdrawiam
tutaj dobrze trafiłeś , jeszcze gdybyś usunął swój post z tematu opracowanie nazwisk w wojsku carskim byłoby super .
http://www.genealodzy.pl/PNphpBB2-viewt ... c3f2.phtml
Joanna z d. Sawicka
-
SylwiaWitalinska