Witam,
Poszukuję informacji o rodzinie Tyszka oraz rodzinie Szmalec,
Moja babcia Stanisława Szmalec urodzona w 1937 roku, pochodziła z okolic Olsztyna, najprawdopodobniej miejscowość Barczewo lub Łęgajny.
Dziadek Bolesław Tyszka również pochodził z tamtych okolic. Babcia pozostała przy nazwisku rodowym, miała brata Władysława który niestety nie żyje i siostrę której imienia nie znam. Siostra babci najpewniej mieszka lub mieszkała w Kamieniu Pomorskim. Imię matki prawdopodobnie Anastazja.
Matka dziadka miała na imię Ludwika i miała 12 dzieci. Niestety tylko takie informację posiadam a rodzina z którą mam kontakt również niewiele wie. Tworząc drzewo genealogiczne niestety o wiele łatwiej mi znaleźć informacje o przodkach z Białorusi i Wołynia niż informacje z terytorium Rzeczypospolitej.
Poszukuję informacji, metryk Tyszka i Szmalec
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
MalgorzataOsak
-
Arek_Bereza

- Otrzymał podziękowania: 2 times
Poszukuję informacji, metryk TYSZKA i SZMALEC
jest Ci trudno, bo chciałabyś zacząć od środka 
Zacznij od zdobycia aktów zgonów dziadków, zdobędziesz informacje o ich miejscu urodzenia i rodzicach. Możesz to zrobić w USC w gminie gdzie zmarli. Nie musisz tam jechać, wnioski możesz złożyć za pośrednictwem najbliższego USC
Zacznij od zdobycia aktów zgonów dziadków, zdobędziesz informacje o ich miejscu urodzenia i rodzicach. Możesz to zrobić w USC w gminie gdzie zmarli. Nie musisz tam jechać, wnioski możesz złożyć za pośrednictwem najbliższego USC
-
sbasiacz

- Podziękował: 1 time
- Otrzymał podziękowania: 2 times
Poszukuję informacji, metryk TYSZKA i SZMALEC
nic nie możesz znaleźć bo rok 1937 to zbyt młode urodzenie, żeby było w "sieci", pozostaje USC
pozdrawiam
BasiaS
BasiaS