Stary cmentarz katolicki w Łodzi

Informacje o cmentarzach. Pomoc w wykonaniu lub uzyskaniu zdjęcia grobu ; w tym Informacje o Cmentarzach, Nekrologi, wyszukiwarki grobów..., linki

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

jaglot

Sympatyk

Stary cmentarz katolicki w Łodzi

Post autor: jaglot »

Chciałbym uzyskać zdjęcie grobowca rodzinnego rodziny Jerin, Antoniego zm. w 1881 i Nepomuceny zm. 1902 - pochowanych na starym cmentarzu katolickim w Łodzi przy ul. Ogrodowej.
Nie jest mi znana jakakolwiek wyszukiwarka grobów osob pochowanych na tym cmentarzu.
Będe zobowiazany za przsłanie zdjęcia.
Pozdrawiam
Jacek
Irena_Skuła

Sympatyk

Post autor: Irena_Skuła »

Witam! Proszę zadzwonić do kancelarii cmentarza (tel. w internecie proszę wyszukać).Jeśli grób był opłacany albo jest to pomnik zabytkowy to jest do odszukania. Bo inaczej nikt z nas nie jest w stanie tego odszukać a jak kancelaria poda nr. kwatery i grobu to może ktoś będzie mógł zrobić zdjęcie. Pozdrawiam Irena
Awatar użytkownika
Tomasz_Lenczewski

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: Tomasz_Lenczewski »

Kancelaria ma groby od któregoś tam roku w ewidencji. Obawiam się, że raczej od połowy lat 60. Co do zabytkowych to nie wiem. Powinna mieć tak, jak na Bródnie, gdzie znalazłem. Ale na Bródnie mają rejestr komputerowy, a tu na Starym w Łodzi dwa lata temu to znaleźli mi w księdze.
jaglot

Sympatyk

Post autor: jaglot »

Serdecznie dziękuję. Po rozmowie z Kancelarią dam znać.
Pozdrawiam
Jacek
Awatar użytkownika
Czyżewski_Bartłomiej

Członek PTG
Ekspert

Post autor: Czyżewski_Bartłomiej »

Niestety indeks zabytków Cmentarza Starego w Łodzi, znajdujący się w publikacji J. Dominikowskiego "Nekropolia Łodzi Wielkoprzemysłowej, nie zawiera takiego nazwiska. Należy więc liczyć się, że nagrobka od lat już nie ma.
Pozdrawiam,
Bartłomiej Czyżewski

Mój blog genealogiczny: http://mojagenealogia.blogspot.com/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Cmentarze”