Zajonskowo i Grogitzno.

Pomoc w poszukiwaniu zasobów i informacji o parafiach i miejscowościach

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Awatar użytkownika
Adam.55

Sympatyk

Zajonskowo i Grogitzno.

Post autor: Adam.55 »

Dzień dobry.
W akcie ślubu moich przodków znalazłem zapis, że mój przodek Franciszek Klinicki urodził się 4 września 1876 roku w miejscowości Zajonskowo Kreis Lobau a jego rodzice mieszkali w miejscowości Grogitzno. Poszukałem trochę i wywnioskowałem, że Zajonskowo może to być Zajączkowo w gminie Grodziczno? Jest tam też informacja, że w miejscowości Grogitzno zmarła matka Franciszka, (ślub Franciszka odbył się w roku 1899 więc przed tym rokiem zmarła) Marianna z domu Stanowska. Pytanie, czy Zajączkowo należało do parafii Grodziczno? Mam jakis problem z Famillysearch i nie mogę sprawdzić czy są tam skany z owej parafii.

Pozdrawiam.
Adam
"Przedecz historia i ciekawostki"
Roza.sz

Sympatyk
Nowicjusz

Zajonskowo i Grogitzno.

Post autor: Roza.sz »

Sprawdź może akty USC z Grodziczna, są dostępne na geneaologiwarchiwach i stronie AP Olsztyn, a jeśli chodzi o metryki kościelne to są na FS:
https://www.familysearch.org/search/cat ... =494411-50

Pozdrawiam serdecznie,
Róża
RenataMik

Sympatyk

Zajonskowo i Grogitzno.

Post autor: RenataMik »

Na genealogiawarchiwach zgon Marianny zd.Stanowskiej -29 XI 1892 -Grodziczno akt 14 żona Antoniego Klinickiego
Pozdrawiam
Renata
Awatar użytkownika
Adam.55

Sympatyk

Post autor: Adam.55 »

Bardzo dziękuję!
Znalazłem ten zgon teściowej Franciszka, Katarzyny Majewskiej z domu Ochockiej. Jedyne co to nie umiem znaleźć zgonu jej męża, Adama Majewskiego. Mam informację, że zmarł przed 1899 rokiem ale nie wiem niestety gdzie. Taka sama sytuacja jest z ojcem Franciszka ale to może uda mi się znaleźć ;)

Pozdrawiam
Adam
"Przedecz historia i ciekawostki"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję parafii, miejscowości”