Parafia Puchały pow. łomżyński
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Dzień dobry,
zwracam się z zapytaniem, czy posiada ktoś wiedzę na temat aktów z Parafii Puchały w pow. łomżyńskim? Czy z lat 1808-1850 są dostępne jakiekolwiek dokumenty w sieci, czy też pozostaje wizyta w Archiwum Diecezjalnym w Łomży?
Będę wdzięczny za rozwianie moich wątpliwości.
Seweryn
zwracam się z zapytaniem, czy posiada ktoś wiedzę na temat aktów z Parafii Puchały w pow. łomżyńskim? Czy z lat 1808-1850 są dostępne jakiekolwiek dokumenty w sieci, czy też pozostaje wizyta w Archiwum Diecezjalnym w Łomży?
Seweryn
-
jamiolkowski_jerzy

Nie ma konieczności wyjazdu do Łomży. Około 50 lat temu księgi zostały zmikrofilmowane przez Kościół Jezusa Chrystusa Świętych w Dniach Ostatnich czyli tzw mormonów
. https://www.familysearch.org/search/cat ... %20Library
Można je przeglądać w:
- Centrach Historii Rodziny (w Polsce w Warszawie, Wrocławiu , Kielcach)
-albo (jako ze kopie zostały przekazane polskim archiwom - Puchały trafiły do AP w Łomży) przegladać je w najdogodniejszym dla siebie archiwum państwowym. Przesyłka jest płatna (ale na pewno- przerabiałem to setki razy - wychodzi taniej niż koszty wyjazdów) . Formalności załatwia to archiwum do którego chcemy zamówić mikrofilmy.
. https://www.familysearch.org/search/cat ... %20Library
Można je przeglądać w:
- Centrach Historii Rodziny (w Polsce w Warszawie, Wrocławiu , Kielcach)
-albo (jako ze kopie zostały przekazane polskim archiwom - Puchały trafiły do AP w Łomży) przegladać je w najdogodniejszym dla siebie archiwum państwowym. Przesyłka jest płatna (ale na pewno- przerabiałem to setki razy - wychodzi taniej niż koszty wyjazdów) . Formalności załatwia to archiwum do którego chcemy zamówić mikrofilmy.
-
Kazmierczak_Slawomir

Dzień dobry,
metryki z lat 1808-1870 są dostępne na mikrofilmach. Za kilka godzin wyślę link na priv.
Pozdrawiam
Sławomir
metryki z lat 1808-1870 są dostępne na mikrofilmach. Za kilka godzin wyślę link na priv.
Pozdrawiam
Sławomir
Bardzo dziękuję za pomoc i informację!
Seweryn
Seweryn
-
vonklinkoff

Re: Parafia Puchały pow. łomżyński
Czy moglbym takze poprosic o link?Kazmierczak_Slawomir pisze:Dzień dobry,
Pozdrawiam
Sławomir
Z gory serdecznie dziekuje
Maciej
-
Kazmierczak_Slawomir

Wysłałem na priv.vonklinkoff pisze:Czy moglbym takze poprosic o link?Kazmierczak_Slawomir pisze:Dzień dobry,
Pozdrawiam
Sławomir
Z gory serdecznie dziekuje
A jest jakiś dostęp do parafii Drozdowo oprócz archiwum w Łomży i Mormonów?Kazmierczak_Slawomir pisze:Dzień dobry,
Pozdrawiam
Sławomir
Pozdrawiam
Cezary
Również dołączam się do pytania o Parafię Drozdowo...
Pozdrawiam,
Seweryn
Pozdrawiam,
Seweryn
-
Korzeniewska_E
Czy mogłabym również poprosić o link?Kazmierczak_Slawomir pisze:Dzień dobry,
Pozdrawiam
Sławomir
Serdecznie dziękuję i pozdrawiam!
-
Kazmierczak_Slawomir

Wysłałem na priv.Korzeniewska_E pisze:Czy mogłabym również poprosić o link?Kazmierczak_Slawomir pisze:Dzień dobry,
Pozdrawiam
Sławomir
-
Korzeniewska_E
Raz jeszcze serdecznie dziękuję!Korzeniewska_E pisze:Czy mogłabym również poprosić o link?Kazmierczak_Slawomir pisze:Dzień dobry,
Pozdrawiam
Sławomir
Parafia Puchały pow.Łomża
Witam serdecznie , gorąca prośba do Pana Sławomira , czy mógłbym też dostać link , z góry dziękuję.Arkadiusz.
-
Kazmierczak_Slawomir

Re: Parafia Puchały pow.Łomża
Wysłałem na priv.waszadek pisze:Witam serdecznie , gorąca prośba do Pana Sławomira , czy mógłbym też dostać link , z góry dziękuję.Arkadiusz.
-
Korzeniewska_E
Witam,Severin pisze:Dzień dobry,
Seweryn
Czy wiadomo coś o metrykach z lat wcześniejszych tj. przed 1808 rokiem?
Pozdrawiam,
Elżbieta
Witam,
odświeżę temat. Mam dwa pytania.
Czy wiadomo coś na temat alegat? Zachowane, zniszczone, zaginione? Poszukuję alegaty do aktu ślubu mojego 4xpradziadka z 1821 r. [edycja 23.01.25: aneks odnaleziony w Archiwum Diecezjalnym w Łomży]
Ponowię też pytanie p. Elżbiety - czy wiemy coś o metrykach sprzed 1808 r.?
Pozdrawiam,
Dominika
odświeżę temat. Mam dwa pytania.
Czy wiadomo coś na temat alegat? Zachowane, zniszczone, zaginione? Poszukuję alegaty do aktu ślubu mojego 4xpradziadka z 1821 r. [edycja 23.01.25: aneks odnaleziony w Archiwum Diecezjalnym w Łomży]
Ponowię też pytanie p. Elżbiety - czy wiemy coś o metrykach sprzed 1808 r.?
Pozdrawiam,
Dominika