Woźniak i Bonisławska - szukam aktu małżeństwa

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Emerald

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Emerald »

Bardzo dziękuję za te wszystkie informacje! Mogłabym jeszcze tylko poprosić o odczytanie nazwiska panieńskiego matki Antoniego w akcie ślubu z Marianną? Co prawda dane zmarłej żony się zgadzają, imiona rodziców również, ale nazwisko Katarzyny nie wygląda mi znajomo...
Izabela
puszek

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 12 times

Post autor: puszek »

Pewnie podano nazwisko Katarzyny z I małżeństwa z Franciszkiem Szublińskim, ksiądz zapisał jak usłyszał Sulińska ale to jest Twój Antoni.

Bożena
Bożena
Emerald

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Emerald »

Bardzo dziękuję :) Czyli jednak mam w swoich okolicach krewnych ze strony praprababki a byłam przekonana, że mogę ich szukać tylko na Mazowszu. Odnalazłam na "swoim" rodzinnym cmentarzu grób Bronisława i jego żony, na tablicy są jeszcze dwa wolne miejsca, więc przypuszczam, że jakieś dziecko Bronisława przygotowało miejsce dla siebie. Kto wie, może uda się namówić na test DNA :)
Izabela
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”