Sroczyński_Włodzimierz pisze:Pisali w wątku o Cm. Bródnowskim / Bródzieńskim - ci co się "borykali". Nie widzę żadnego problemu, poza sytuacją epidemiczną i ograniczoną obsługą (teraz na telefon mało co można, priorytet pogrzeby i to bezwzględny priorytet, dodzwonić się znacznie trudniej niż rok temu, gdzie 90% przez telefon dawało radę).
"Mogę przeczytać" łaskawca:) Tzn pytasz o podstawę prawną, a do ustawy nie zajrzałeś? Potomek w linii prostej - może alergia na takie określenie więc krótko "genealogicznych nie udzielamy" w odpowiedzi?:)
oficjalna strona cmentarza jest od dłuższego czasu uruchomiona
bazy, karty grobów, często włącznie z historią od XIX wieku (dla uprawnionego dostępną)
czego chcieć więcej?;) (prowokacyjnie - bo wiemy czego - digitalizacji i publikacji choćby najstarszych ksiąg pochówków;)
Do ustawy nie zajrzałem, bo nie wiedziałem że istnieje

Teraz wiem. Jeśli nikt nie wskaże konkretnego przepisu, oczywiście przejrzę. Ale jeśli ktoś może pomóc, czemu nie spytać
Wątek o cmentarzu Bródnowskim znalazłem i zacząłem przeglądać. Pewnie nie ten, bo ludzie prosili w nim o zdjęcia grobów

A wyszukanie konkretnej informacji na tym forum na razie mnie przerasta. Może dlatego, że "żeby zadać odpowiednie pytanie, trzeba znać przynajmniej część odpowiedzi".
Pozdrawiam,
Tomek