Nowik Szukam rodziny Nowik.
Mój dziadek Marian Nowik, żona Bolesław z domu Borysewicz, miała
rodziców Aleksandrę +1964 Anne Nowik * 1895 +1992 (jedyne dziecko z domu Pul) pochowana w Sokólce mieszkała w małej wiosce Planteczka koło Sokółki Polska - Aleksander miał braci Józefa Nowika, Daniela Nowika (Edward Nowik zamieszkały w Charkowie - ZSRR, ul. Sumska ??) (I siostra Teofile Nowik * 6.10.1907 +27.10.1974 Charlińska przez jej męża pochowanego w Pieszycach Polska)
Ostatnio udaje mi się znaleźć informacje, że w latach 1936–1937
wychodzi, że Jan, Aleksander i Daniel Nowik z Planteczki lub Planty pod
Sokółką dziedziczyli po Nowik Piotrze ... To może być ich ojciec.
Nie mam żadnych dalszych informacji o rodzicach i rodzeństwie Aleksandra ani o bliskiej lub dalszej rodzinie. Proszę o pomoc.
Czy to coś ci mówi? Proszę o kontakt, jeśli coś jest prawidłowe.
Dziękuję Robert Nowik
Hello, we don't know each other but we have the same surname my name is Robert Nowik I'm looking for a family Nowik.
My grandfather Marian Nowik wife Boleslaw née Borysewicz had parents
Aleksandra +1964 Anne Nowik * 1895 +1992 (only child from the house of Pul) buried in Sokólka lived in a small village Planteczka near to
Sokółka Poland - Aleksander had brothers Józef Nowik, Daniel Nowik,
(Edward Nowik inhabited in (Charkow) Kharkiv - USSR, Sumska Street ??) (And sister Teofile Nowik * 6.10.1907 +27.10.1974 Charlinska after her husband buried in Pieszyce Poland)
Recently I manage to find information that in 1936-1937
comes out that Jan, Aleksander and Daniel Nowik from Planteczka or
Plants near Sokółka inherited after Piotr's Nowik inheritance ... That may be thems father.
I don't have any further information about Aleksander's parents and
siblings, or from a close or extended family. I am asking for help. Is
this telling you something? Please contact me if know something.
Thank you Robert Nowik