Dzień dobry,
Na cmentarzu parafialnym Św. Trójcy w Gnieźnie pochowany jest Jan Grzybowski. Znalazłam zdjęcie nagrobka w Internecie. Niestety, nie można odczytać z niego daty śmierci. Prawdopodobnie to rok 1930. Lokalizacja grobu to: sektor E, grób 1, rząd 6.
https://billiongraves.pl/grave/Jan-Grzybowski/34181110
Czy mogłabym prosić kogoś, kto ten cmentarz odwiedza, o odczytanie (jeśli się da) tej daty? Może istnieje kontakt tel. lub mailowy z zarządcą cmentarza? (w Internecie nie znalazłam).
Gdzie szukać aktu zgonu Jana? Czy metryki gnieźnieńskie są online?
Pozdrawiam,
Katarzyna
Gniezno, cmentarz Św. Trójcy - prośba o pomoc
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
- Kułagowska_Katarzyna

- Otrzymał podziękowania: 3 times
- Pobłocka_Elżbieta

- Otrzymał podziękowania: 16 times
Kasiu,
odpowiedziałam w temacie:
"Gniezno - poszukuję aktu zgonu Jana Grzybowskiego (zm. 1930)"
Grzybowski, Jan lat 75 ,mistrz obuwniczy,
mąż ,ojciec i dziadek zmarł 14 maja 1930r.
pogrzeb piątek, 16 maja o godz.5 po południu,z domu żałoby Grzybowo 13
na cmentarz Św.Krzyża,msza o godz.9 za duszę zmarłego ,nazajutrz w kościele OO Franciszkanów
WTG
wtg-gniazdo.org
odpowiedziałam w temacie:
"Gniezno - poszukuję aktu zgonu Jana Grzybowskiego (zm. 1930)"
Grzybowski, Jan lat 75 ,mistrz obuwniczy,
mąż ,ojciec i dziadek zmarł 14 maja 1930r.
pogrzeb piątek, 16 maja o godz.5 po południu,z domu żałoby Grzybowo 13
na cmentarz Św.Krzyża,msza o godz.9 za duszę zmarłego ,nazajutrz w kościele OO Franciszkanów
WTG
wtg-gniazdo.org
Pozdrawiam
Ela
Ela
- Kułagowska_Katarzyna

- Otrzymał podziękowania: 3 times
Mam wielką prośbę do osób, które odwiedzają ten cmentarz.
Czy ktoś mógłby zrobić dla mnie zdjęcie nagrobka Władysława Jarzemiszewskiego ?
Wg informacji od księdza zarządzającego tym cmentarzem dane grobu to Dz. 6, rz. 5, nr 15/16
Czy ktoś mógłby zrobić dla mnie zdjęcie nagrobka Władysława Jarzemiszewskiego ?
Wg informacji od księdza zarządzającego tym cmentarzem dane grobu to Dz. 6, rz. 5, nr 15/16
Monika
Smoter - Limanowa,Skrzydlna,Piekiełko Bilik - Kraków,Rzeszów,Sanok,Lwów,Jarosław Znamirowscy - Przemyśl,Chełm,Głuszyca Jarzemiszewscy - Przemyśl Idler - Sanok Derdzińscy - Kraków, Hladek - Lwów Paździor - Kraków,Warszawa Biesiadeccy - Rzeszów
Smoter - Limanowa,Skrzydlna,Piekiełko Bilik - Kraków,Rzeszów,Sanok,Lwów,Jarosław Znamirowscy - Przemyśl,Chełm,Głuszyca Jarzemiszewscy - Przemyśl Idler - Sanok Derdzińscy - Kraków, Hladek - Lwów Paździor - Kraków,Warszawa Biesiadeccy - Rzeszów
Tak,cały czas aktualne.Bede bardzo wdzieczna za przesłanieagatta90 pisze:Witam Moniko,
Czy sprawa zdj aktualna.? Mogę przesłać.
Agata
Monika