Stanisław Chrzanowski i Teodozy Poraj-Chrzanowski

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
jakozak

Sympatyk
Adept

Stanisław Chrzanowski i Teodozy Poraj-Chrzanowski

Post autor: jakozak »

Czy ktoś tu szukał Stanisława Chrzanowskiego, czy mi się wydaje.
"Mój" mógł się urodzić między 1800, a 1820. Łódzkie.
Ostatnio zmieniony śr 28 kwie 2010, 11:04 przez jakozak, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Awatar użytkownika
jakozak

Sympatyk
Adept

Stanisław Chrzanowski

To ojciec Ignacego Chrzanowskiego (ten mój - oczywiście) - mojego prapradziadka.
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Awatar użytkownika
jakozak

Sympatyk
Adept

Stanisław Chrzanowski

Znalazłam w trakcie moich poszukiwań w Pamiatnej Kniżce Piotrkowskoj Guberni z 1886 roku jakiegoś Teodozego Adamowicza Poraj-Chrzanowskiego.
Był "sobietnikiem" w Piotrkowskiej Gubiernskiej Dyrekcji Ziemskogo Krieditnogo Obszcziestwa.

Może się komus przyda.
Pozdrowienia. Jola Kozak
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”