Witam, proszę o informację dot. wyjazdów do Rosji...
Nadal poszukuję śladów mojej babci Marianny BŁĘDEK z d. DANISZEWSKA; moje pytanie; CZY W ROKU 1914 DO ROKU 1918 są dokumenty potwierdzające wyjazdy z Polaki? jeśli tak bywało, a jakieś dokumenty byłyby, proszę o sprawdzenie.
Wyjazd z Przasnysza do Rosji odbył się w 1914 roku; jechali; moja babcia Marianna Błędek z d. Daniszewska i troje dzieci: Jan ur. 1908r, Janina -moja mama ur, 1909r i Zofia ur. 1912r.
Bardzo proszę o odpowiedz, Pozdrawiam Zofia :shock:
Poszukiwanie informacji genealogicznych w Rosji Carskiej
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Zofia_Olejnik

Poszukiwanie informacji genealogicznych w Rosji Carskiej
Ostatnio zmieniony sob 12 lut 2011, 21:00 przez Zofia_Olejnik, łącznie zmieniany 1 raz.
Podróże do Rosji
Moja rodzina też w 1914 wyjeżdżała. Do Woroneża. Podczascy, Majewscy. Jeżeli ktoś z Pani rodziny był urzędnikiem państwowym i wyjechał właśnie do Woroneża - może Pani poszukać w Pamiatnoj knizce woroneżskoj guberni.
Ja swojego nie znalazłam - niestety.
Jeśli jest Pani zainteresowana, proszę dać znać.
Ja swojego nie znalazłam - niestety.
Jeśli jest Pani zainteresowana, proszę dać znać.
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720