Akta metrykalne z Konina - wiek XVIII i starsze

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

TomS

Sympatyk

Akta metrykalne z Konina - wiek XVIII i starsze

Post autor: TomS »

Drodzy Forumowicze,

Piszę do Was z nadzieję, że może ktoś z Was mnie oświeci. Otóż badam dzieje jednej z moich linii w XVIII-wiecznym Koninie. Niestety, metrykalia z Konina nie istnieją dla okresu sprzed 1800 roku (nawet u Mormonów), chyba że diabeł ogonem nakrył i nie potrafię odnaleźć. Dużo danych (ale nie na tyle, by być zadowolonym) odnalazłem w aktach miejskich, umieszczonych na szukajwarchiwach.pl, przejrzałem też akta ziemskie.

Przechodząc do meritum - czy ktoś z Was ma pomysł, gdzie jeszcze można odszukać informacje o przodkach z Konina z XVIII wieku? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie. Na ten moment, jestem w połowie XVIII w. i wiem, że mój przodek oraz jego rodzeństwo urodzili się w tym mieście.

Pozdrawiam serdecznie,
Tomek

ps. ten temat wcześniej umieściłem w dziale "zasoby internetowe" - czy administracja może tamten temat usunąć?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”