Prawno, parafia

Wątki tworzone z pozycji Moduł Katalog Zasobów Metrykalnych > Dodaj Parafię ... ; pozycja „Nasze parafie” (Poszukuję w Parafii..)

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Prawno, parafia

Post autor: Komentarze »

Ten wątek zawiera informacje na temat <A HREF="modules.php?op=modload&name=Katalog&file=index&req=details&pid=6638&ez=2 target=_top">tej parafii</A>
AnWiFr

Prawno, parafia

Post autor: AnWiFr »

Szukam informacji nazwiska Szewczk, Rybicki
marylenka_12

Sympatyk

Prawno, parafia

Post autor: marylenka_12 »

jagoda62

Sympatyk

Re: Prawno, parafia

Post autor: jagoda62 »

Witam
czy ktoś pomógłby mi otworzyć skan aktu małżeństwa mojego pradziadka Józef Sułek z Wacława Płaskocińska z roku 1925 z parafii Prawno - szukam imiona rodziców pana młodego Sułek Józef
Jan.Pacek

Sympatyk

Post autor: Jan.Pacek »

Józef Bronisław Sułek
rodzice: Jan i Katarzyna Dulemba
jagoda62

Sympatyk

Post autor: jagoda62 »

Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź, wiele już czasu poświęciłam na poszukiwania.Dzięki przynależności do genealodzy.pl otrzymałam olbrzymią wiedzę o swoich przodkach. Moje nazwisko rodowe to właśnie Sułek
A teraz prośba,czy na pewno Katarzyna Dulemba , a nie Karolina Dulęba. Czy mogła być pomyłka w spisie.? A może są tam rodzice panny młodej.przepraszam . Spisałam wszystkich Sułków nie wiedząc,którzy to "moi" i jest Jan z Karoliną ślub w 1868. Nie mam Katarzyny z Janem
Jan.Pacek

Sympatyk

Post autor: Jan.Pacek »

Karolina urodziła się 23.09.1852 jako Dulęba, zapis chrztu po polsku.
W akcie ślubu i aktach chrztu jej dzieci jej nazwisko pisano po rosyjsku jako Dulemba, inaczej się nie da.
Przykładowo nazwisko Gębala zapisywano po rosyjsku jako Gembala a Drąg jako Drong.
W akcie ślubu syna Józefa ksiądz zapisał Katarzyna Dulemba, pomyłka w imieniu pewnie bierze się stąd, że matka panny młodej też była Katarzyna, pomyłka w zapisie nazwiska z odczytu rosyjskiej metryki chrztu Józefa.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Katalog Zasobów Metrykalnych - Nasze Parafie”